Aj pečené mäso je možné zavariť v rúre, ktorú máme k dispozícii doma takmer všetci. Tak poďme na to!
Budete potrebovať
- mäso na pečenie
- korenie – soľ, rasca, cesnak, korenie
- vodu
- poháre na zaváranie
- hlboký plech s utierkou
Postup prípravy
- Najskôr mäso zbavte kostí, šliach a tuku.
- Mäso nakrájajte na menšie kúsky, osoľte, posypte rascou a cesnakom.
- Vložte do pekáča a klasicky upečte.
- Medzitým si pripravte poháre na zaváranie tak, že ich sterilizujete.
- Akonáhle je mäso upečené, začnite ho dávať do pohárov – rúru nechajte zapnúť.
- Nedávajte ho však úplne po okraj, stačí do polovice pohára.
- Dolejte vodou alebo vzniknutou šťavou z pečenia – záleží, či chcete zavariť mäso vo vlastnej šťave.
- Hrdlo pohára utrite papierovým uterákom a poriadne zaviečkujte.
- Pripravte si hlboký plech, ktorý vyložte utierkou – aby poháre nepopraskali.
- Nezabúdajte na to, že sa poháre nesmú dotýkať, skladajte ich vždy 1 centimeter od seba.
- Podlejte trochou vody a vložte do rúry.
- Pečte na 90 stupňov 2 hodiny.
- Vychladnuté poháre uskladnite.