Zaváranie pečeného mäsa v rúre

Zaváranie pečeného mäsa v rúre

Aj pečené mäso je možné zavariť v rúre, ktorú máme k dispozícii doma takmer všetci. Tak poďme na to!

Budete potrebovať

  • mäso na pečenie
  • korenie – soľ, rasca, cesnak, korenie
  • vodu
  • poháre na zaváranie
  • hlboký plech s utierkou

Postup prípravy

  • Najskôr mäso zbavte kostí, šliach a tuku.
  • Mäso nakrájajte na menšie kúsky, osoľte, posypte rascou a cesnakom.
  • Vložte do pekáča a klasicky upečte.
  • Medzitým si pripravte poháre na zaváranie tak, že ich sterilizujete.
  • Akonáhle je mäso upečené, začnite ho dávať do pohárov – rúru nechajte zapnúť.
  • Nedávajte ho však úplne po okraj, stačí do polovice pohára.
  • Dolejte vodou alebo vzniknutou šťavou z pečenia – záleží, či chcete zavariť mäso vo vlastnej šťave.
  • Hrdlo pohára utrite papierovým uterákom a poriadne zaviečkujte.
  • Pripravte si hlboký plech, ktorý vyložte utierkou – aby poháre nepopraskali.
  • Nezabúdajte na to, že sa poháre nesmú dotýkať, skladajte ich vždy 1 centimeter od seba.
  • Podlejte trochou vody a vložte do rúry.
  • Pečte na 90 stupňov 2 hodiny.
  • Vychladnuté poháre uskladnite.
Nakladané bravčové mäso v zaváracích pohároch s viečkami.
zdroj: preservingthegoodlife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.