Zaváranie surového mäsa do pohárov

Zaváranie surového mäsa do pohárov

Tento spôsob zavárania má dve fázy – najskôr si mäso predpripravíte (zničíte baktérie) a druhý deň varíte mäso do konca. Je to jednoduché a budete mať mäso pripravené na horšie časy.

Budete potrebovať

  • surové mäso – akýkoľvek druh
  • mäsový vývar – záleží na druhu mäsa
  • masť – na vymazanie pohárov
  • zaváracie poháre

Postup prípravy

  • Pripravte si zaváracie poháre, ktoré riadne sterilizujte.
  • Medzitým si dajte variť mäsový vývar – pokiaľ budete zavárať bravčové mäso, použite vývar bravčový – nechajte vychladnúť.
  • Mäso očistite, zbavte šliach, kostí, tuku (malé množstvo ponechajte).
  • Potom ho nakrájajte na požadovanú veľkosť, nasoľte, oprite a vložte do chladničky na 24 hodín.
  • Ďalší deň vymažte zaváracie poháre masťou.
  • Poháre musia byť čisté a suché.
  • Mäso vkladajte natesno do pohárov a podsypávajte trochou soli.
  • Do ¾ pohárov nalejte studený mäsový vývar.
  • Zaviečkujte a vložte do zaváracieho hrnca tak, aby sa poháre nedotýkali.
  • Podlejte ich do ⅓ pohárov vodou a varte na 98-100 stupňov hodinu.
  • Poháre nechajte vychladnúť do ďalšieho dňa.
  • Druhý deň opakujte to isté varenie – hodina na 98 – 100 stupňov.
  • Po uvarení pohára vytiahnite a otočte dnom nahor na utierku.
  • Nechajte vychladnúť, poháre popíšte a uskladnite.
Nakladané surové mäso v pohároch.
zdroj: survival-mastery.com

Bravčové mäso môžete naložiť nielen surové, ale aj napríklad pečené. Inšpirujte sa našimi receptami na zaváranie bravčového mäsa , vďaka ktorým to pre vás bude hračka!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.