Zaváranie surového mäsa v rúre

Zaváranie surového mäsa v rúre

Nemáte doma zavárací hrniec, a pritom by ste si chceli zavariť mäso do zásob? Nezúfajte, využite to, čo doma máte – vašu rúru!

Budete potrebovať

  • mäso podľa ľubovôle
  • soľ, korenie – rasca
  • vodu alebo vývar
  • zaváracie poháre
  • hlboký plech s utierkou

Postup prípravy

  • Mäso zbavte nežiaducich nečistôt, ľahko prepláchnite a nakrájajte na kocky (asi 2×2 centimetre).
  • Potom ho osoľte, môžete okoreniť a pridať rascu – vložte do chladničky na 24 hodín.
  • Ďalší deň si pripravte poháre – vopred ich poctivo sterilizujte.
  • Predhrejte si rúru na 100 stupňov.
  • Na dno pohára nasypte jednu lyžičku soli.
  • Mäso vkladajte do suchých zaváracích pohárov tak, aby ste vytlačili vzduch.
  • Vývarom alebo prevarenou vodou poháre dolejte – asi 2 centimetre od okraja.
  • Viečka poriadne utiahnite a poháre vložte do hlbokého plechu, do ktorého ste rozprestreli utierku.
  • Poháre podlejte a vložte do rúry – poháre skladajte 1 centimeter od seba.
  • Pečte jednu hodinu a potom poháre nechajte vychladnúť.
  • Ďalší deň ich znovu vložte do predhriatej rúry a opäť pečte na 100 stupňov jednu hodinu.
  • Nakoniec poháre vytiahnite a otočte dnom nahor na utierku alebo deku.
  • Nechajte vychladnúť a skladujte v tmavej a chladnej komore.
Kocky mäsa naložené v pohároch bez viečok.
zdroj: theprairiehomestead.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.