Zaváranie údeného mäsa v rúre

Zaváranie údeného mäsa v rúre

Zavárať údené mäso v rúre nie je nič zložité, postup je rovnaký ako pri zaváraní bežným spôsobom, mení sa iba doba varu.

Budete potrebovať

  • údené mäso
  • vodu
  • poháre na zaváranie
  • hlboký plech
  • utierku

Postup prípravy

  • Poháre na zaváranie najskôr riadne sterilizujte a nechajte vysušiť.
  • Rúru si predhrejte na 180 stupňov Celzia.
  • Mäso používajte iba čiastočne údené a naplňte ho do pohárov.
  • Rozhodne poháre neplňte mäsom až po okraj, stačí ich naplniť iba do polovice.
  • Zvyšok voľného miesta v pohári tvorí studená a čistá voda.
  • Dávajte si pozor aj na to, aby ste mäso na seba priamo stlačili.
  • Poháre poriadne zatvorte a vložte do hlbokého plechu, ktorý je vyložený utierkou.
  • Poháre trochu podlejte a vložte do rúry.
  • Pečte pri teplote 98 stupňov hodinu a pol až dve.
  • Akonáhle máte hotovo, poháre nechajte vychladnúť.
  • Skladujte v pivnici alebo chladnej a tmavej komore.
Údené mäso nakladané v zaváracích pohároch.
zdroj: keeperofthehomestead.com

Chcete vedieť, ako nakladať surové mäso a to nielen na horšie časy? Vyskúšajte všetky naše tipy a rady!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.