Zavárať údené mäso v rúre nie je nič zložité, postup je rovnaký ako pri zaváraní bežným spôsobom, mení sa iba doba varu.
Budete potrebovať
- údené mäso
- vodu
- poháre na zaváranie
- hlboký plech
- utierku
Postup prípravy
- Poháre na zaváranie najskôr riadne sterilizujte a nechajte vysušiť.
- Rúru si predhrejte na 180 stupňov Celzia.
- Mäso používajte iba čiastočne údené a naplňte ho do pohárov.
- Rozhodne poháre neplňte mäsom až po okraj, stačí ich naplniť iba do polovice.
- Zvyšok voľného miesta v pohári tvorí studená a čistá voda.
- Dávajte si pozor aj na to, aby ste mäso na seba priamo stlačili.
- Poháre poriadne zatvorte a vložte do hlbokého plechu, ktorý je vyložený utierkou.
- Poháre trochu podlejte a vložte do rúry.
- Pečte pri teplote 98 stupňov hodinu a pol až dve.
- Akonáhle máte hotovo, poháre nechajte vychladnúť.
- Skladujte v pivnici alebo chladnej a tmavej komore.
Chcete vedieť, ako nakladať surové mäso a to nielen na horšie časy? Vyskúšajte všetky naše tipy a rady!