Uhorky si jednoducho môžete pripraviť na dlhodobé uchovanie aj v rúre, ktorú pravdepodobne každý máte k dispozícii. Vyskúšajte náš recept!
Budete potrebovať
- uhorky
- nálev
- zelenina – mrkva, petržlen, kôpor, cibuľa
- zaváracie poháre
- hlboký plech s utierkou
Postup prípravy
- Najskôr si poháre na zaváranie sterilizujte.
- Predhrejte si rúru na 150 stupňov.
- Uhorky poriadne očistite a umyte.
- Pripravte si aj koreňovú zeleninu – mrkvu a petržlen nakrájajte na kolieska a cibuľu na štvrtiny či osminy.
- Vrstvite ich do pohárov a prekladajte nakrájanou zeleninou a kôprom.
- Zalejte pripraveným nálevom a poriadne zaviečkujte.
- Poháre vložte do plechu, ktorý ste vyložili utierkou a podlejte vodou.
- Plech s pohármi vložte do rúry a sterilujte na 150 stupňov asi 15 minút.
- Na ďalších 20 minút stiahnite rúru na 100 stupňov.
- Po vytiahnutí z rúry pohár otočte dnom nahor a nechajte vychladnúť.
- Vychladnuté skladujte v temnej a chladnej miestnosti.
Pokiaľ vás zaujímajú všetky možné informácie o uhorke , prečítajte si o nej viac. Aký je jej vplyv na ľudské zdravie, ako ju správne pestovať a mnoho ďalšieho na jednom mieste!