Zaváranie uhoriek v rúre

Zaváranie uhoriek v rúre

Uhorky si jednoducho môžete pripraviť na dlhodobé uchovanie aj v rúre, ktorú pravdepodobne každý máte k dispozícii. Vyskúšajte náš recept!

Budete potrebovať

  • uhorky
  • nálev
  • zelenina – mrkva, petržlen, kôpor, cibuľa
  • zaváracie poháre
  • hlboký plech s utierkou

Postup prípravy

  • Najskôr si poháre na zaváranie sterilizujte.
  • Predhrejte si rúru na 150 stupňov.
  • Uhorky poriadne očistite a umyte.
  • Pripravte si aj koreňovú zeleninu – mrkvu a petržlen nakrájajte na kolieska a cibuľu na štvrtiny či osminy.
  • Vrstvite ich do pohárov a prekladajte nakrájanou zeleninou a kôprom.
  • Zalejte pripraveným nálevom a poriadne zaviečkujte.
  • Poháre vložte do plechu, ktorý ste vyložili utierkou a podlejte vodou.
  • Plech s pohármi vložte do rúry a sterilujte na 150 stupňov asi 15 minút.
  • Na ďalších 20 minút stiahnite rúru na 100 stupňov.
  • Po vytiahnutí z rúry pohár otočte dnom nahor a nechajte vychladnúť.
  • Vychladnuté skladujte v temnej a chladnej miestnosti.
Nakladané uhorky v zaváracích pohároch.
zdroj: kitchenfrau.com

Pokiaľ vás zaujímajú všetky možné informácie o uhorke , prečítajte si o nej viac. Aký je jej vplyv na ľudské zdravie, ako ju správne pestovať a mnoho ďalšieho na jednom mieste!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.