Naložené višne si môžete tradične zavariť aj v zaváracom hrnci. Podľa nášho návodu to zladne každý!
Budete potrebovať
- višne
- nálev
- zaváracie poháre s viečkami
- zavárací hrniec a teplomer
Postup prípravy
- Višne dôkladne umyte a zbavte stopiek.
- Môžete ich aj vykôstkovať, ale záleží na vás.
- Pripravte si cukrový sirup, ktorý necháte vychladnúť.
- Starostlivo sterilizujte poháre na zaváranie.
- Višne dávajte do pripravených zaváracích pohárov a zalejte ich nálevom – do ¾ pohára.
- Viečka poriadne utiahnite.
- Poháre vložte do zaváracieho hrnca a zalejte ich vodou.
- Varte asi 20 minút na 85 stupňov.
- Potom ich vyberte z hrnca a dnom ich otočte nahor.
- Nechajte vychladnúť, skontrolujte, či sa všetky viečka dobre uchytli.
- Skladujte v tmavej a chladnej komore.