Zaváranie višní v rúre

Zaváranie višní v rúre

Konzervovanie višní v rúre je jeden z najobľúbenejších spôsobov zavárania. Rúru máme doma takmer každý a ďalej potrebujete len višne, nálev, plech a utierku. Užite si to!

Budete potrebovať

  • višne
  • nálev
  • hlboký plech
  • utierku alebo noviny

Postup prípravy

  • Zaváracie poháre sterilizujte a pripravte nálev.
  • Rúru si predhrejte na 150 stupňov Celzia.
  • Višne umyte a zbavte stopiek a listov.
  • Višne môžete aj vykôstkovať – záleží na vás.
  • Poháre naplňte višňami a prelejte ich vychladnutým nálevom do ¾.
  • Starostlivo poháre uzavrite viečkom a dajte na plech vyložený novinami alebo utierkou.
  • Poháre skladajte ďalej od seba a podlejte ich vodou.
  • Pečieme asi 20 – 25 minút.
  • Pri zaváraní v rúre môžete skúsiť variant bez viečok, kedy poháre uzavriete viečkom až po vytiahnutí z rúry – viečko ihneď priľne k poháru.
  • Po vytiahnutí pohára otočte viečkom dole a nechajte ich vychladnúť do druhého dňa.
  • Následne ich uložte do vhodného miesta – tmavá a chladná komora či pivnica.
Višne naložené v zaváracom pohári.
zdroj: amodernhomestead.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.