Konzervovanie višní v rúre je jeden z najobľúbenejších spôsobov zavárania. Rúru máme doma takmer každý a ďalej potrebujete len višne, nálev, plech a utierku. Užite si to!
Budete potrebovať
- višne
- nálev
- hlboký plech
- utierku alebo noviny
Postup prípravy
- Zaváracie poháre sterilizujte a pripravte nálev.
- Rúru si predhrejte na 150 stupňov Celzia.
- Višne umyte a zbavte stopiek a listov.
- Višne môžete aj vykôstkovať – záleží na vás.
- Poháre naplňte višňami a prelejte ich vychladnutým nálevom do ¾.
- Starostlivo poháre uzavrite viečkom a dajte na plech vyložený novinami alebo utierkou.
- Poháre skladajte ďalej od seba a podlejte ich vodou.
- Pečieme asi 20 – 25 minút.
- Pri zaváraní v rúre môžete skúsiť variant bez viečok, kedy poháre uzavriete viečkom až po vytiahnutí z rúry – viečko ihneď priľne k poháru.
- Po vytiahnutí pohára otočte viečkom dole a nechajte ich vychladnúť do druhého dňa.
- Následne ich uložte do vhodného miesta – tmavá a chladná komora či pivnica.