Táto masová nátierka vám vďaka zavareniu vydrží až niekoľko mesiacov. Je výživná a plná chuti.
Ingrediencie
- 800 g bravčového pleca
- 400 g bravčovej pečene
- 2 vajcia
- 1 väčšia cibuľa
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 lyžica masti
- soľ
- korenie
- muškátový oriešok
- štipka škorice
- ½ lyžičky sladkej papriky
Postup
- Mäso umyte, osušte a pokrájajte na kocky, dajte piecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 160 °.
- Cibuľu nakrájajte na kúsky a orestujte na masti.
- Pečeň umyte a očistite a pomeľte v mlynčeku na mäso.
- Mäso aj cibuľu nechajte vychladnúť a potom tiež rozomeľte v mlynčeku.
- Vajcia zmiešajte vo väčšej mise s výpekom z mäsa a rozšľahajte vidličkou.
- Pridajte pomletú pečeň, pomleté mäso a cibuľu, nadrobno nasekaný cesnak a korenie a poriadne premiešajte.
- Zmesou plňte čisté zaváracie poháre zhruba 2 cm pod okraj.
- Do každého pohára pridajte 0,5 – 1 cm rozpustenej masti, zaviečkujte a zavarte 1 hodinu pri 85 °.