Zavarená domáca zabíjačková paštéta

Zavarená domáca zabíjačková paštéta

Táto masová nátierka vám vďaka zavareniu vydrží až niekoľko mesiacov. Je výživná a plná chuti.

Ingrediencie

  • 800 g bravčového pleca
  • 400 g bravčovej pečene
  • 2 vajcia
  • 1 väčšia cibuľa
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica masti
  • soľ
  • korenie
  • muškátový oriešok
  • štipka škorice
  • ½ lyžičky sladkej papriky

Postup

  • Mäso umyte, osušte a pokrájajte na kocky, dajte piecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 160 °.
  • Cibuľu nakrájajte na kúsky a orestujte na masti.
  • Pečeň umyte a očistite a pomeľte v mlynčeku na mäso.
  • Mäso aj cibuľu nechajte vychladnúť a potom tiež rozomeľte v mlynčeku.
  • Vajcia zmiešajte vo väčšej mise s výpekom z mäsa a rozšľahajte vidličkou.
  • Pridajte pomletú pečeň, pomleté mäso a cibuľu, nadrobno nasekaný cesnak a korenie a poriadne premiešajte.
  • Zmesou plňte čisté zaváracie poháre zhruba 2 cm pod okraj.
  • Do každého pohára pridajte 0,5 – 1 cm rozpustenej masti, zaviečkujte a zavarte 1 hodinu pri 85 °.
Niekoľko pohárov zavarenej mäsovej paštéty
Zdroj: allrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.