Naučte sa konzervovať akúkoľvek zeleninu na dlhodobé skladovanie! Užite si lahodnú doma zavarenú kukuricu, pre ktorú nemusíte nikam ďaleko do obchodu, pretože je ihneď po ruke v špajze.
Čo budeme potrebovať
- 12 kukuričných klasov
- 10 g konzervačnej soli
Postup
- Poháre na zaváranie si umyjeme a dezinfikujeme, aby sme ich mali pripravené po ruke na použitie
- Na pohár s objemom 0,5 litra budú potrebné 4 klasy, na pohár s objemom jedného litra potom 8 klasov
- Z kukuričných klasov odstránime šupku a kukuričné vlásky
- Potom kukuricu opláchneme a kukuričné zrná orežeme do misy
- Kukuricu vložíme do hrnca a pridáme vodu
- Vodu privedieme do varu
- Akonáhle sa voda začne variť, znížime teplotu a na nízku teplotu varíme asi 5 minút
- Kukuricu spoločne s horúcou vodou nalejeme do pripravených zaváracích pohárov
- Pričom necháme 3 centimetrový priestor od jej hrdla
- Zbavíme sa vzduchových bublín
- Otrieme okraje pohárov
- Nasadíme viečko a utiahneme
- Na pripravenú utierku položíme poháre dnom nahor a necháme ich takto vychladnúť.
- Najlepšie ich takto necháme cez noc
- Druhý deň skontrolujeme tesnenie, stlačíme stred viečka, a ak je nepoddajný tak ej všetko v poriadku
- Pokiaľ poháre netesnia tak ho uložíme ihneď do chladničky a spotrebujeme ho najviac do 2 dní
- Zvyšné poháre označíme a uložme na chladné miesto