Zavarená kukurica bez tlakovej nádoby

Zavarená kukurica bez tlakovej nádoby

Naučte sa konzervovať akúkoľvek zeleninu na dlhodobé skladovanie! Užite si lahodnú doma zavarenú kukuricu, pre ktorú nemusíte nikam ďaleko do obchodu, pretože je ihneď po ruke v špajze.

Čo budeme potrebovať

  1. 12 kukuričných klasov
  2. 10 g konzervačnej soli

Postup

  1. Poháre na zaváranie si umyjeme a dezinfikujeme, aby sme ich mali pripravené po ruke na použitie
  2. Na pohár s objemom 0,5 litra budú potrebné 4 klasy, na pohár s objemom jedného litra potom 8 klasov
  3. Z kukuričných klasov odstránime šupku a kukuričné vlásky
  4. Potom kukuricu opláchneme a kukuričné zrná orežeme do misy
  5. Kukuricu vložíme do hrnca a pridáme vodu
  6. Vodu privedieme do varu
  7. Akonáhle sa voda začne variť, znížime teplotu a na nízku teplotu varíme asi 5 minút
  8. Kukuricu spoločne s horúcou vodou nalejeme do pripravených zaváracích pohárov
  9. Pričom necháme 3 centimetrový priestor od jej hrdla
  10. Zbavíme sa vzduchových bublín
  11. Otrieme okraje pohárov
  12. Nasadíme viečko a utiahneme
  13. Na pripravenú utierku položíme poháre dnom nahor a necháme ich takto vychladnúť.
  14. Najlepšie ich takto necháme cez noc
  15. Druhý deň skontrolujeme tesnenie, stlačíme stred viečka, a ak je nepoddajný tak ej všetko v poriadku
  16. Pokiaľ poháre netesnia tak ho uložíme ihneď do chladničky a spotrebujeme ho najviac do 2 dní
  17. Zvyšné poháre označíme a uložme na chladné miesto
Zaváranie bez tlakového hrnca.
Zdroj: practicalselfreliance.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.