Tento veľmi obľúbený recept poznali už aj naše babičky, je to klasická ríbezľová zaváranina s jedným malinkým rozdielom, ktorý spočíva v kúpeli ríbezlí v octe. A prečo? Pretože brusnice majú kyslejšiu a korenenejšiu chuť ako ríbezle a týmto krokom sa jej priblížite.
Zaujíma vás ako zavariť skutočné brusnice? Odpoveď nájdete v týchto receptoch na brusnicové zaváraniny .
Ingrediencie:
- 1 kg červených ríbezlí
- 450 ml vody
- 250 ml octu
- 250 g cukru
- 10 ks klinčekov
- 3 ks badiánu
- 2 ks škorice celé
Postup:
- Očistite ríbezle a oberte od stoniek
- Zvarte si 250 ml vody s octom
- Do vriacej vody s octom nasypte ríbezle a nechajte asi pol minúty spariť
- Ríbezle sceďte
- Pripravte si cukrovú vodu zvarením 200 ml vody s 250 g cukru
- Do cukrovej vody pridajte aj korenie
- Až bude cukor rozpustený nasypte ríbezle a nechajte chvíľu povariť asi 5 minút
- Zmes miešajte len jemne, aby sa nerozbili a nerozvarili guličky ríbezlí
- Po 5tich minútach odstavte z ohňa a ríbezle aj s rozvarom dajte do čistých pohárov.
- Poháre zaviečkujte a dajte na 10 minút do vriacej vody zakonzervovať
Hotový recept na zavarené ríbezle ala brusnice sa skvele hodí k sviečkovej omáčke.
Dostali chuť na sviečkovú s brusnicami a neviete ako na ňu? Vyskúšajte jeden z týchto skvelých receptov na sviečkovú omáčku .