Zavarené ríbezle ako brusnice

Zavarené ríbezle ako brusnice

Tento veľmi obľúbený recept poznali už aj naše babičky, je to klasická ríbezľová zaváranina s jedným malinkým rozdielom, ktorý spočíva v kúpeli ríbezlí v octe. A prečo? Pretože brusnice majú kyslejšiu a korenenejšiu chuť ako ríbezle a týmto krokom sa jej priblížite.

Zaujíma vás ako zavariť skutočné brusnice? Odpoveď nájdete v týchto receptoch na brusnicové zaváraniny .

Ingrediencie:

  • 1 kg červených ríbezlí
  • 450 ml vody
  • 250 ml octu
  • 250 g cukru
  • 10 ks klinčekov
  • 3 ks badiánu
  • 2 ks škorice celé

Postup:

  1. Očistite ríbezle a oberte od stoniek
  2. Zvarte si 250 ml vody s octom
  3. Do vriacej vody s octom nasypte ríbezle a nechajte asi pol minúty spariť
  4. Ríbezle sceďte
  5. Pripravte si cukrovú vodu zvarením 200 ml vody s 250 g cukru
  6. Do cukrovej vody pridajte aj korenie
  7. Až bude cukor rozpustený nasypte ríbezle a nechajte chvíľu povariť asi 5 minút
  8. Zmes miešajte len jemne, aby sa nerozbili a nerozvarili guličky ríbezlí
  9. Po 5tich minútach odstavte z ohňa a ríbezle aj s rozvarom dajte do čistých pohárov.
  10. Poháre zaviečkujte a dajte na 10 minút do vriacej vody zakonzervovať

Hotový recept na zavarené ríbezle ala brusnice sa skvele hodí k sviečkovej omáčke.

Dostali chuť na sviečkovú s brusnicami a neviete ako na ňu? Vyskúšajte jeden z týchto skvelých receptov na sviečkovú omáčku .

Poháre so zavarenými ríbezľami na tanieri s lyžičkou.
Zdroj: thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.