Zavarené švestičky na koláč

Zavarené švestičky na koláč

Pripravte si luxusné slivky, ktoré kedykoľvek môžete vybrať zo špajze a použiť ich do svojho obľúbeného koláča!

Ingrediencie

  • 5,5 kilogramu sliviek
  • 4 ½ hrnčeka cukru
  • vanilku
  • škoricu
  • citrónovú kôru

Postup

  • Slivky zbavte od nežiaducich nečistôt a prekrojte ich na polovice.
  • Vložte ich do veľkého hrnca a zasypte ich cukrom.
  • Začnite ich pomaly zahrievať, aby pustili šťavu.
  • Potom plameň zvýšte tak, aby sa slivky hodinu varili.
  • Ďalšiu hodinu stiahnite plameň na minimum kvôli konzistencii a pridajte k nim vanilkový struk, škoricu a citrónovú kôru.
  • Slivkový lekvár by nemal byť ani veľmi riedky ani veľmi tuhý.
  • Po uvarení odstráňte vanilkový struk, škoricu a citrónovú kôru.
  • Horúce ich vlejte do čistých pohárov, zaviečkujte a otočte ich hore dnom – nechajte ich cez noc vychladnúť.
  • Uložte na chladné a tmavé miesto.
Slivky naložené v pohároch s vedľa položenými čerstvými slivkami a nožom.
zdroj: www.therusticwife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.