Pripravte si luxusné slivky, ktoré kedykoľvek môžete vybrať zo špajze a použiť ich do svojho obľúbeného koláča!
Ingrediencie
- 5,5 kilogramu sliviek
- 4 ½ hrnčeka cukru
- vanilku
- škoricu
- citrónovú kôru
Postup
- Slivky zbavte od nežiaducich nečistôt a prekrojte ich na polovice.
- Vložte ich do veľkého hrnca a zasypte ich cukrom.
- Začnite ich pomaly zahrievať, aby pustili šťavu.
- Potom plameň zvýšte tak, aby sa slivky hodinu varili.
- Ďalšiu hodinu stiahnite plameň na minimum kvôli konzistencii a pridajte k nim vanilkový struk, škoricu a citrónovú kôru.
- Slivkový lekvár by nemal byť ani veľmi riedky ani veľmi tuhý.
- Po uvarení odstráňte vanilkový struk, škoricu a citrónovú kôru.
- Horúce ich vlejte do čistých pohárov, zaviečkujte a otočte ich hore dnom – nechajte ich cez noc vychladnúť.
- Uložte na chladné a tmavé miesto.