Nebaví vás kupované produkty, ktoré sú plné chémie a konzervantov?
Vyskúšajte jeden z týchto receptov na zavarenej fazule a uvidíte (ochutnáte) ten rozdiel!
Pripravte si pravé anglické raňajky s doma konzervovanými fazuľami.
Naše recepty
Ako skladovať fazuľu?
Možno si teraz kladiete otázku, ako správne poháre s nakladanými fazuľami skladovať, aby vám vydržali čo najdlhšie.
Áno, aj skladovanie konzervovaných potravín má svoje pravidlá. Nižšie sme si pre vás pripravili niekoľko tipov ako sa vyhnúť prekvapeniu v podobne znehodnoteného obsahu pohárov a zmarenej práce.
Poháre je dobré po ukončení celého procesu zavárania a nakladania, nechať v kľude pri izbovej teplote vychladnúť.
Otočením pohára potom zistíme či náhodou nepretekajú a sú dobre uzavreté a zakonzervované.
Pre lepšiu prehľadnosť si vždy poháre označíme dátumom výroby a obsahom, ktorým sme ich naplnili.
Počas prvých dní a týždňov zatvoreniny kontrolujeme, tak dodatočne zistíme či sa nám zaváranie naozaj podarilo a náhodou nám zavareniny nezačínajú plesnivieť. Pokiaľ pleseň spozorujeme okamžite pohár vyhadzujeme.
Dôvodom prečo sa tak stalo môže byť jednak zlá teplota alebo doba zaváracieho procesu, ale tiež to mohlo byť spôsobené tým, že ovocie už bolo príliš prezreté a začalo už samovoľne kvasiť.
Preto nesmieme podceňovať ani kvalitu ovocia, ktoré zavárame. Malo by ísť vždy o čerstvé produkty, ktoré nezmaria naše snaženie v kuchyni.
Keď už budete mať skôr plný správne uskladnených pohárov so zavarenými fazuľami, je dobré vedieť do akých receptov sa hodí.
Nechajte sa preto inšpirovať jednoduchými receptami so zapečenými fazuľami.
Pokiaľ patríte medzi milovníkov polievok, neváhajte ani sekundu a uvarte si fazuľovú polievku ako od babičky!
Ak hľadáte inšpiráciu na ľahký nedeľný obed, nie je nič lepšie ako si pripraviť ľahký šalát s fazuľami na rôzne spôsoby. Sú rýchle, chutné a čo je hlavné zdravé!