Recepty na zakonzervovanie broskýň alebo ako si vychutnať svoje obľúbené ovocie po celý rok

Vedeli ste, že broskyne v sebe skrývajú množstvo niacínov alebo vitamínov s upokojujúcimi účinkami?

Nie je teda škoda ich konzumovať iba v lete?

Inšpirujte sa našimi najlepšími receptami na zaváranie broskýň a doprajte si ich úplne kedykoľvek!

A ako broskyne olúpať?

V závere článku vám poradíme, ako broskyne najjednoduchšie olúpať. Zabudnite na nôž alebo škrabku, broskyne si jednoducho zblanšírujte.

Ingrediencie

  • veľký hrniec vriacej vody
  • lyžicu či naberačku na vybratie broskýň z vody
  • misa
  • ľadovú vodu na zastavenie blanšírovania
  • citrónovú vodu na uchovanie olúpaných broskýň
  • samozrejme broskyne

Postup

  • Vložte do vody 6 – 8 broskýň.
  • Cca minútu varte.
  • Po tejto dobe broskyne vyberte z hrnca a vložte do studenej vody.
  • Teraz môžete šupku broskyne jednoducho stiahnuť.
  • Až schladnú, presuňte ich do citrónovej vody – predídete tak ich zhnednutiu.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.