Vedeli ste, že broskyne v sebe skrývajú množstvo niacínov alebo vitamínov s upokojujúcimi účinkami?
Nie je teda škoda ich konzumovať iba v lete?
Inšpirujte sa našimi najlepšími receptami na zaváranie broskýň a doprajte si ich úplne kedykoľvek!
Naše recepty
A ako broskyne olúpať?
V závere článku vám poradíme, ako broskyne najjednoduchšie olúpať. Zabudnite na nôž alebo škrabku, broskyne si jednoducho zblanšírujte.
Ingrediencie
- veľký hrniec vriacej vody
- lyžicu či naberačku na vybratie broskýň z vody
- misa
- ľadovú vodu na zastavenie blanšírovania
- citrónovú vodu na uchovanie olúpaných broskýň
- samozrejme broskyne
Postup
- Vložte do vody 6 – 8 broskýň.
- Cca minútu varte.
- Po tejto dobe broskyne vyberte z hrnca a vložte do studenej vody.
- Teraz môžete šupku broskyne jednoducho stiahnuť.
- Až schladnú, presuňte ich do citrónovej vody – predídete tak ich zhnednutiu.
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!