5 najlepších receptov na konzervovanie hotových jedál alebo majte výborný obed za pár chvíľ vždy po ruke!

Príde vám zaváranie „hotoviek“ zbytočné?

Predstavte si ale situáciu, keď nestíhate a tak by sa vám hodilo mať po ruke nejaký hotový pokrm, ktorý iba ohrejete v mikrovlnnej rúre.

Vyskúšajte naše recepty na zaváranie hotových jedál a pribaľte si ich treba aj na dovolenku.

Užite si to!

Tipy, čo všetko si môžete uchovať na obed či večeru

Mäso a jedlá z mäsa

  • Mäso nakladajte vždy do čistých a suchých pohárov – pred každým zaváraním ich dôkladne sterilizujte.
  • Nikdy k mäsu do pohárov nevkladajte cibuľku – jej negatívna vlastnosť je, že rýchlo podlieha skaze.
  • Zaváracie poháre neplňte mäsom až po okraj , vždy nechajte aspoň hornú tretinu pohára voľnú.
  • Na zaváranie mäsa používajte špeciálne určené viečka s červenou gumičkou .
  • Zaváranie mäsa nepotrebuje žiadny špeciálny nálev – stačí obyčajná prevarená voda alebo šťava z výpeku.
  • Pokiaľ mäso zavárate do plechoviek , pamätajte, že plechovky musia byť vo vodnom kúpeli úplne ponorené.
  • Poháre neobracajte hore dnom , ak chcete, aby tuk zostal hore.
  • Paštéty a nátierky zavárajte v dvoch fázach.

Máme pre vás skvelé recepty na nakladané bravčové mäso. Inšpirujte sa!

Polievky a omáčky

  • Najideálnejšie na zavarenie sú čisté a silné vývary .
  • Nezavárajte polievky so zaváračkou , tú vkladajte až pri samotnom ohreve zavarenej polievky.
  • Zaváranie polievok má dve fázy – prvý deň varte pri 100 stupňoch 60 minút, druhý deň varte iba 45 minút.
  • Nezavárajte jedlá, ktoré obsahujú múku alebo smotanu .

Údeniny

  • Zavariť si môžete napríklad klobásy , špekáčiky, párky a pod.
  • Veľkou výhodou je, že nepotrebujete špeciálny nálev , postačí vám obyčajná prevarená voda.
  • Pri zaváraní klobás stačí dať do zaváracieho pohára iba minimum vody.

A ako vám naše dnešné recepty chutili? Nezabudnite nám napísať do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.