Príde vám zaváranie „hotoviek“ zbytočné?
Predstavte si ale situáciu, keď nestíhate a tak by sa vám hodilo mať po ruke nejaký hotový pokrm, ktorý iba ohrejete v mikrovlnnej rúre.
Vyskúšajte naše recepty na zaváranie hotových jedál a pribaľte si ich treba aj na dovolenku.
Užite si to!
Naše recepty
Tipy, čo všetko si môžete uchovať na obed či večeru
Mäso a jedlá z mäsa
- Mäso nakladajte vždy do čistých a suchých pohárov – pred každým zaváraním ich dôkladne sterilizujte.
- Nikdy k mäsu do pohárov nevkladajte cibuľku – jej negatívna vlastnosť je, že rýchlo podlieha skaze.
- Zaváracie poháre neplňte mäsom až po okraj , vždy nechajte aspoň hornú tretinu pohára voľnú.
- Na zaváranie mäsa používajte špeciálne určené viečka s červenou gumičkou .
- Zaváranie mäsa nepotrebuje žiadny špeciálny nálev – stačí obyčajná prevarená voda alebo šťava z výpeku.
- Pokiaľ mäso zavárate do plechoviek , pamätajte, že plechovky musia byť vo vodnom kúpeli úplne ponorené.
- Poháre neobracajte hore dnom , ak chcete, aby tuk zostal hore.
- Paštéty a nátierky zavárajte v dvoch fázach.
Máme pre vás skvelé recepty na nakladané bravčové mäso. Inšpirujte sa!
Polievky a omáčky
- Najideálnejšie na zavarenie sú čisté a silné vývary .
- Nezavárajte polievky so zaváračkou , tú vkladajte až pri samotnom ohreve zavarenej polievky.
- Zaváranie polievok má dve fázy – prvý deň varte pri 100 stupňoch 60 minút, druhý deň varte iba 45 minút.
- Nezavárajte jedlá, ktoré obsahujú múku alebo smotanu .
Údeniny
- Zavariť si môžete napríklad klobásy , špekáčiky, párky a pod.
- Veľkou výhodou je, že nepotrebujete špeciálny nálev , postačí vám obyčajná prevarená voda.
- Pri zaváraní klobás stačí dať do zaváracieho pohára iba minimum vody.
A ako vám naše dnešné recepty chutili? Nezabudnite nám napísať do komentárov!