Viete, že si môžete ušetriť veľa času prípravou obeda?
Výborné pohostenie vytvoríte behom chvíľky bez toho, aby ste stáli celé dopoludnie v kuchyni.
Stačí, keď si upečiete väčšie množstvo mäsa, ktoré potom zavaríte.
Nemusíte si tak lámať hlavu, čo práve vykúzlite na obed – jednoducho vytiahnete túto pochúťku zo špajze a problém je vyriešený.
Vyskúšajte naše luxusné recepty na zaváranie pečeného mäsa, ktoré si zamilujete!
Naše recepty
Čo by ste mali vedieť o nakladaní pečeného mäsa?
Viete, že aj pri tomto type zavárania musíte dodržiavať isté pravidlá, aby vám mäso v pohároch vydržalo čo najdlhšie?
- Mäso nakladajte vždy do čistých a suchých pohárov – pred každým zaváraním ich dôkladne sterilizujte.
- Iste ste zvyknutí pri pečení mäsa vkladať do pekáča spolu s ním aj cibuľku a inú zeleninu – pri zaváraní sa tomuto zvyku vyhnite, cibuľa je známa svojim rýchlo kvasením , teda by v zavarenom pohári narobila poriadnu neplechu.
- Zaváracie poháre neplňte mäsom až po okraj, vždy nechajte aspoň hornú tretinu pohára voľnú.
- Na zaváranie mäsa sú špeciálne určené viečka s červenou gumičkou .
- Zaváranie mäsa nepotrebuje žiadny špeciálny nálev – stačí obyčajná prevarená voda.
- Pokiaľ mäso zavárate do plechoviek, pamätajte, že plechovky musia byť úplne vo vodnom kúpeli ponorené .
- Poháre neobracajte hore dnom , aby tuk zostal hore.
Prečítajte si aj, ako nakladať surové mäso a to nielen na horšie časy. Vyskúšajte všetky naše tipy a rady!
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!