Záverečný recept na domáce hrčky na hot dogy

Záverečný recept na domáce hrčky na hot dogy

Tieto domáce hrčky sú dokonale mäkké a úplne delikátne! Cesto je neuveriteľne všestranné a môžete ho použiť napríklad aj na hamburgerové žemle.

Čo budete potrebovať

  • 500 g hladkej múky
  • ½ šálky teplého mlieka
  • ¾ šálky teplej vody
  • 2 lyžičky sušeného aktívneho droždia
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžica cukru
  • 1 vajce plus jedno navyše
  • 2 lyžice zmäknutého masla
  • olej pre ľahké naolejovanie misy

Postup

  • V nádobe stolného mixéra zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ.
  • V malej miske zmiešajte vodu, mlieko a 1 vajce.
  • Pomocou lopatkového nástavca v stolnom mixéri alebo metličkou na cesto zmiešajte suché ingrediencie a pridajte zmes vody, mlieka a vajec.
  • Premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Hneťte cesto, aby sa všetko spojilo.
  • Cesto musí byť dostatočne vlhké a lepivé.
  • Hneťte asi 5 minút, kým nevznikne hladká guľa cesta.
  • Pridajte maslo a hneťte ďalších 5–10 minút, pokiaľ nie je cesto lesklé, hladké a lepivé na dotyk.
  • Veľkú misu zľahka naolejujte a vložte do nej cesto.
  • Uistite sa, že cesto je ľahko naolejované aj na povrchu.
  • Misu prikryte potravinárskou fóliou a uchovajte v chladničke cez noc.
  • V deň pečenia vychladnuté cesto vyklopte na ľahko pomúčenú plochu a povrch cesta tiež ľahko poprášte.
  • Cesto rozvaľkajte na obdĺžnik s dĺžkou asi 40 cm a šírkou cca 10 cm.
  • Cesto nakrájajte na 10 dielov a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie, medzi ktorými je medzera asi 1,5 cm.
  • Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte 45 minút kysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  • Rúru predhrejte na 180 °C asi 30 minút pred pečením.
  • Bulky potrite rozšľahaným vajcom a pečte v predhriatej rúre, kým nebudú navrchu zlatisto hnedé a pri poklepaní neznie dute, čo by malo trvať asi 15–20 minút.
  • Vyberte z rúry a nechajte hrčky vychladnúť .
  • Hotovo 🙂
Upečené rožky na mriežke.
www.theflavorbender.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.