Závin z lístkového cesta a cibuľou

Závin z lístkového cesta a cibuľou

Závin napchatý až na prasknutie, tými najlepšími surovinami. Je to skvelé pohostenie ako pre návštevy, tak k filmovému večeru vo dvojici. Určite sa nebojte tento recept vyskúšať a dáte nám za pravdu, že vyšperkuje celý večer.

Čo budeme potrebovať

  1. 1 lyžica olivového oleja
  2. 3 papriky (nakrájané na tenké prúžky)
  3. cibuľa (nakrájaná na tenké polmesiačiky)
  4. lyžička talianskeho korenia
  5. 2 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
  6. 450 g klobásy
  7. 450 g lístkového cesta (alebo kysnutého cesta na pizzu)
  8. 4 plátky šunky
  9. 6 plátkov salámy
  10. 3 plátky syra
  11. 50 g strúhanej mozzarelly
  12. Vajcia
  13. 260 g omáčky Marinara

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 190 stupňov
  2. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú papriku a cibuľu
  3. Pridáme talianske korenie a cesnak
  4. Za stáleho miešania varíme, kým paprika a cibuľa nezmäknú
  5. Potom dáme papriku s cibuľou stranou, vychladnúť
  6. Na rovnakej panvici opekáme klobásu, kým nie je opečená
  7. Tiež jej dáme bokom vychladnúť
  8. Cesto vyvaľkáme a preložíme na papier na pečenie
  9. Doprostred cesta navrstvíme klobásu, papriku, šunku, salámu, syr a mozzarellu
  10. Okraje cesta preložíme cez seba, aby zakryli zmes
  11. Potom utesníme aj spodné okraje
  12. Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom
  13. Na povrchu cesta vyrežeme 5-7 centimetrové štrbiny pre ventiláciu
  14. V rúre pizzový závin pečieme približne 30 minút, aby cesto bolo zlatisté a chrumkavé
  15. Závin potom nakrájame na 5 centimetrové kúsky a podávame s omáčkou Marinara, v ktorej kúsky namáčame
Závin s cibuľovou a salámovou náplňou s Marinara omáčkou na namáčanie.
Zdroj: gatherednutrition.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.