Závin napchatý až na prasknutie, tými najlepšími surovinami. Je to skvelé pohostenie ako pre návštevy, tak k filmovému večeru vo dvojici. Určite sa nebojte tento recept vyskúšať a dáte nám za pravdu, že vyšperkuje celý večer.
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica olivového oleja
- 3 papriky (nakrájané na tenké prúžky)
- cibuľa (nakrájaná na tenké polmesiačiky)
- lyžička talianskeho korenia
- 2 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
- 450 g klobásy
- 450 g lístkového cesta (alebo kysnutého cesta na pizzu)
- 4 plátky šunky
- 6 plátkov salámy
- 3 plátky syra
- 50 g strúhanej mozzarelly
- Vajcia
- 260 g omáčky Marinara
Postup
- Rúru si predhrejeme na 190 stupňov
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú papriku a cibuľu
- Pridáme talianske korenie a cesnak
- Za stáleho miešania varíme, kým paprika a cibuľa nezmäknú
- Potom dáme papriku s cibuľou stranou, vychladnúť
- Na rovnakej panvici opekáme klobásu, kým nie je opečená
- Tiež jej dáme bokom vychladnúť
- Cesto vyvaľkáme a preložíme na papier na pečenie
- Doprostred cesta navrstvíme klobásu, papriku, šunku, salámu, syr a mozzarellu
- Okraje cesta preložíme cez seba, aby zakryli zmes
- Potom utesníme aj spodné okraje
- Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom
- Na povrchu cesta vyrežeme 5-7 centimetrové štrbiny pre ventiláciu
- V rúre pizzový závin pečieme približne 30 minút, aby cesto bolo zlatisté a chrumkavé
- Závin potom nakrájame na 5 centimetrové kúsky a podávame s omáčkou Marinara, v ktorej kúsky namáčame