Tento recept na makový závin je o niečo jednoduchší. Vďaka prítomnosti kyslej smotany nie je totiž potrebné mak ani variť. Uľahčite si prácu a vyskúšajte si tento múčnik upiecť.
Ingrediencie
- 250g lístkového cesta
- 300g mletého maku
- 2 vajíčka
- 200g kyslej smotany
- 2 jablká
- 1 lyžička mletej škorice
- 1,5 lyžice škrobu
- 120g práškového cukru
- 1 vajíčko na potretie závinu
- Múčkový cukor na posyp
Postup
- Najprv zmiešajte mak s kyslou smotanou. Pridajte vajcia, lyžičku škorice, najemno nastrúhané jablká, cukor a škrob.
- Listové cesto vyvaľkajte do väčšieho obdĺžnika a na stred rozložte makovú náplň.
- Potom cesto zabaľte/zarolujte a konce zahnite dospodu.
- Štrúdľu preložte na plech s papierom na pečenie a potrite rozšľahaným vajíčkom.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C cca pol hodiny alebo dozlatista.
- Hotový závin nechajte trochu vychladnúť a potom posypte práškovým cukrom.
Testovali sme elektrické peniče mlieka . Ako to dopadlo? Mrknite sa!