Závin z maku s kyslou smotanou

Závin z maku s kyslou smotanou

Tento recept na makový závin je o niečo jednoduchší. Vďaka prítomnosti kyslej smotany nie je totiž potrebné mak ani variť. Uľahčite si prácu a vyskúšajte si tento múčnik upiecť.

Ingrediencie

  • 250g lístkového cesta
  • 300g mletého maku
  • 2 vajíčka
  • 200g kyslej smotany
  • 2 jablká
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1,5 lyžice škrobu
  • 120g práškového cukru
  • 1 vajíčko na potretie závinu
  • Múčkový cukor na posyp

Postup

  • Najprv zmiešajte mak s kyslou smotanou. Pridajte vajcia, lyžičku škorice, najemno nastrúhané jablká, cukor a škrob.
  • Listové cesto vyvaľkajte do väčšieho obdĺžnika a na stred rozložte makovú náplň.
  • Potom cesto zabaľte/zarolujte a konce zahnite dospodu.
  • Štrúdľu preložte na plech s papierom na pečenie a potrite rozšľahaným vajíčkom.
  • Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C cca pol hodiny alebo dozlatista.
  • Hotový závin nechajte trochu vychladnúť a potom posypte práškovým cukrom.
Štrúdľa s makom a kyslou smotanou.
Zdroj: bettybossi.ch

Testovali sme elektrické peniče mlieka . Ako to dopadlo? Mrknite sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.