Veľmi jednoduchý a rýchly recept, v ktorom sa chuť mäsa skvele snúbi s tymianom a lahodnou omáčkou.
Ingrediencie:
- 350 g vínnej klobásy
- 1 PL bieleho vínneho octu
- 1/2 šálky suchého bieleho vína
- čerstvý tymián
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup:
- Vínnu klobásu niekoľkokrát zľahka prepichajte vidličkou alebo ostrým nožom, aby pri pečení nepraskla.
- Do veľkej nepriľnavej panvice nalejte trochu olivového oleja, pridajte zmotané a špáradlom zaistené klobásy a čerstvý tymián. Dochuťte čiernym korením a soľou.
- Klobásy na miernom ohni opekajte 6 až 7 minút z oboch strán. Počas pečenia ich pravidelne otáčajte.
- Následne do panvice pridajte biely vínny ocot.
- Nechajte ocot 2 minúty redukovať na stredne nízkom ohni a potom prilejte tiež suché biele víno.
- Varte ďalších 7 až 8 minút, kým sa biele víno čiastočne nezredukuje a nevytvorí zlatohnedú omáčku.
Takto pripravenú klobásu servírujte s čerstvým pečivom pokvapkanou hnedou vínnou omáčkou a posypanú čerstvým tymianom a korením.