Zázvorky s pomarančovou polevou

Zázvorky s pomarančovou polevou

Úžasné pečivo s jasnou citrusovou chuťou, ktoré je jednoduché na prípravu a zároveň s ním narobíte veľa parády. Vaša rodina aj hostia sa budú oblizovať!

INGREDIENCIA

Na zázvorky:

  • 8 lyžíc zmäknutého masla
  • ¾ šálky cukru
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička vanilky
  • ½ šálky melasy
  • 1 lyžica jedlej sódy
  • 2 a 1/2 lyžičky zázvoru
  • 1 a ½ lyžičky škorice
  • ½ lyžičky klinčeka
  • 4 šálky hladkej múky

Na pomarančový cukor:

  • 1 šálka cukru
  • kôra z jedného pomaranča

Na pomarančovú polevu:

  • 1 a ½ šálky práškového cukru
  • 1 malá lyžica pomarančovej šťavy

POSTUP

  • V mixéri ušľaháme maslo a cukor.
  • Pridávame vajcia jedno po druhom a po každom pridaní dobre premiešame.
  • Pridáme vanilku a melasu a miešame, kým sa všetko nespojí.
  • Vrch mokrých surovín posypeme jedlou sódou, zázvorom, škoricou a klinčekmi.
  • Vmiešame dovnútra.
  • Pridáme múku a miešame, kým sa všetko nespojí.
  • Cesto rozdelíme na tri časti a každú položíme na 45 cm dlhý kus papiera na pečenie.
  • Cesto rozvaľkáme na kláty s priemerom približne 4 cm.
  • Necháme v chlade do stuhnutia.
  • Predhrejeme rúru na 175 stupňov Celzia.
  • 3 plechy vyložte papierom na pečenie alebo postriekame olejom v spreji.
  • Pridáme cukor a kôru do plytkej misky.
  • Pomocou prstov ich spojíme, kým sa cukor nesfarbí do oranžova.
  • Cesto nakrájame na 0,5 cm plátky.
  • Každý plátok obalíme v pomarančovom cukre a potom položíme 2,5 cm od seba na pripravené plechy.
  • Pečieme v predhriatej rúre 10 minút uprostred rúry.
  • Pokiaľ pečieme viac plátov naraz, v polovici otočíme.
  • Vyberieme na mriežku, aby zázvorky vychladli.
  • Zmiešame ingrediencie na polevu a vychladnuté zázvorky pokvapkajte.
Zázvorové pečivo ozdobené pomarančovou polevou na tanieri.
www.gogogogourmet.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.