Chutné mäkké pečivo so zaujímavou kombináciou chutí.
Ingrediencie:
- 1 a 3/4 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky masla
- 3/4 šálky cukru
- 2 PL medu
- 1 vajce
- 1/2 čajovej lyžičky čistého vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 čajovej mletého zázvoru
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 1/8 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 1/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka
- 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
Poleva
- 2 šálky práškového cukru
- 1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu
- 3 PL mlieka
- šťava z polovice pomaranča
- štipka mletého klinčeka
Postup:
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Vo veľkej mise utrite maslo, cukor a med.
- Pridajte vajcia, vanilku a vyšľahajte.
- V samostatnej mise zmiešajte zvyšné suché prísady a potom ich opatrne vmiešajte do mokrej zmesi, kým sa dobre nespoja.
- Rukami z cesta vyvaľkajte guličky a položte ich na papierom na pečenie vyložené plechy.
- Zázvorové pečivo pečte 8-10 minút alebo kým povrch nie je pevný a nezačne praskať.
- Pred polievaním polevou nechajte pečivo úplne vychladnúť.
- V miske zmiešajte ingrediencie na polevu a následne každý kúsok cukroviniek ponorte hore dnom do misky s polevou alebo ho pomocou cukrárskeho štetca potrite tenkou vrstvou polevy.
- Cukrovie s polevou nechajte stuhnúť.
Okrem receptov na zázvorové pečivo, môžete škoricu použiť aj pri príprave voňavého škoricového pečiva !