Zázvoroví panáčikovia

Zázvoroví panáčikovia

Typické pečivo obľúbené predovšetkým v anglosaských krajinách, podobné našim medovým perníčkom. Vyskúšajte, uvidíte, že vám zachutia.

Ingrediencie:

  • 2 a 3/4 šálky hladkej múky
  • 1/4 šálky
  • 1/4 šálky
  • 1 vajce
  • 12 PL masla
  • 6 PL medu
  • 2 čajové lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 2 čajové lyžičky mletého zázvoru
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka
  • 1/8 čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia

Postup:

  1. V stredne veľkej mise zmiešajte múku, jedlú sódu, soľ, zázvor, škoricu, klinčeky a čierne korenie.
  2. V mixéri vyšľahajte maslo a cukry.
  3. Prišľahajte vajcia a med.
  4. Pridajte zmes múky a miešajte pri nízkych otáčkach, kým sa všetko nespojí.
  5. Vzniknuté cesto rozdeľte na polovicu a vytvarujte dva disky.
  6. Zabaľte ich do potravinovej fólie a dajte najmenej na hodinu alebo lepšie cez noc do chladničky.
  7. Predhrejte si rúru na 170°C.
  8. Plechy vyložte papierom na pečenie.
  9. Vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte na približne pol centimetra silný plát.
  10. Pomocou vykrajovačov vykrájajte zázvorové panáčiky.
  11. Rovnakým spôsobom postupujte aj s druhou polovicou cesta.
  12. Zázvorové pečivo pečte približne 8-10 minút.
Zázvoroví panáčikovia podobní perníčkom.
zdroj: onceuponachef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.