Typické pečivo obľúbené predovšetkým v anglosaských krajinách, podobné našim medovým perníčkom. Vyskúšajte, uvidíte, že vám zachutia.
Ingrediencie:
- 2 a 3/4 šálky hladkej múky
- 1/4 šálky
- 1/4 šálky
- 1 vajce
- 12 PL masla
- 6 PL medu
- 2 čajové lyžičky jedlej sódy
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 2 čajové lyžičky mletého zázvoru
- 1 čajová lyžička mletej škorice
- 1/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka
- 1/8 čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
Postup:
- V stredne veľkej mise zmiešajte múku, jedlú sódu, soľ, zázvor, škoricu, klinčeky a čierne korenie.
- V mixéri vyšľahajte maslo a cukry.
- Prišľahajte vajcia a med.
- Pridajte zmes múky a miešajte pri nízkych otáčkach, kým sa všetko nespojí.
- Vzniknuté cesto rozdeľte na polovicu a vytvarujte dva disky.
- Zabaľte ich do potravinovej fólie a dajte najmenej na hodinu alebo lepšie cez noc do chladničky.
- Predhrejte si rúru na 170°C.
- Plechy vyložte papierom na pečenie.
- Vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte na približne pol centimetra silný plát.
- Pomocou vykrajovačov vykrájajte zázvorové panáčiky.
- Rovnakým spôsobom postupujte aj s druhou polovicou cesta.
- Zázvorové pečivo pečte približne 8-10 minút.