Zázvorovo-broskyňový džem

Zázvorovo-broskyňový džem

Vynikajúci džem z broskýň a zázvoru, ktorý perfektne vyváža sladkosť broskýň, si obľúbite! Uchovajte si ho na horšie časy.

Ingrediencie

  • 900 g čerstvých broskýň
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 1 a 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 2 lyžičky strúhaného čerstvého zázvoru

Postup

  1. Priveďte do varu veľký hrniec s vodou a naplňte veľkú misu do polovice studenou vodou a ľadom.
  2. Na spodnej strane každej broskyne označte plytké „x“.
  3. Keď sa voda varí, pridajte broskyne a nechajte 45 sekúnd povariť.
  4. Vyberte broskyne z horúcej vody a okamžite ich vložte do ľadového kúpeľa.
  5. Keď sú dostatočne vychladnuté na manipuláciu (malo by to trvať len minútu), vyberte ich z ľadového kúpeľa a olúpte.
  6. Odstráňte kôstky a nahrubo broskyne nasekajte.
  7. Vložte broskyne do veľkého hrnca s ťažkým dnom a premiešajte s citrónovou šťavou.
  8. Varte na strednom plameni za občasného miešania a pomocou lyžice rozdrvte časť ovocia, kým broskyne nezmäknú a nepustia šťavu, 13 až 15 minút.
  9. Pridajte cukor, citrónovú kôru a zázvor a premiešajte.
  10. Zvýšte teplotu na stredne vysokú a priveďte zmes do varu.
  11. Varte za častého miešania 5 minút.
  12. Znížte teplotu na stredne nízku a za občasného miešania varte, kým džem nezhustne, 30 minút až 1 hodinu v závislosti na broskyniach.
  13. Odstráňte z ohňa, preneste do pohárov a pred podávaním nechajte úplne vychladnúť.
Džem z broskýň a zázvoru v pohári s lyžičkou s vedľa položenými čerstvými broskyňami.
www.delish.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na zaváranie broskýň a doprajte si skvelú náladu a „no stress“ kedykoľvek chcete.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.