Zázvorovo-cesnaková pasta

Zázvorovo-cesnaková pasta

Zázvor s cesnakom sú vynikajúcou kombináciou dvoch obľúbených ingrediencií. Väčšinou v obchode narazíme na čerstvý zázvor a cesnakovú pastu, ale spojenie oboch by človek hľadal márne. Výhodou je, že sa táto pasta dá uchovať v chladničke aj mrazničke, nemusíme sa tak báť, že by sa pokazila.

Ingrediencie:

  • 120 g čerstvého cesnaku
  • 120 čerstvého zázvoru
  • 1 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

Postup:

  • Príprava je jednoduchá, pretože nám stačí kuchynský robot, do ktorého nádoby dáme cesnak aj zázvor.
  • Pomocou pulzného tlačidla postupne mixujeme, pričom po troškách pridávame olivový olej.
  • Keď máme v nádobe všetok olej, zapneme robota na najvyšší stupeň, ale len na chvíľku.
  • Dôležité je, aby sa utvorila hladká pasta.
  • Dáme ho do uzatvárateľného pohára a uložíme do chladničky, prípadne do mrazničky.
Zmes zázvoru a cesnaku ako ochucovadlo do pokrmov.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.