Zázvor s cesnakom sú vynikajúcou kombináciou dvoch obľúbených ingrediencií. Väčšinou v obchode narazíme na čerstvý zázvor a cesnakovú pastu, ale spojenie oboch by človek hľadal márne. Výhodou je, že sa táto pasta dá uchovať v chladničke aj mrazničke, nemusíme sa tak báť, že by sa pokazila.
Ingrediencie:
- 120 g čerstvého cesnaku
- 120 čerstvého zázvoru
- 1 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
Postup:
- Príprava je jednoduchá, pretože nám stačí kuchynský robot, do ktorého nádoby dáme cesnak aj zázvor.
- Pomocou pulzného tlačidla postupne mixujeme, pričom po troškách pridávame olivový olej.
- Keď máme v nádobe všetok olej, zapneme robota na najvyšší stupeň, ale len na chvíľku.
- Dôležité je, aby sa utvorila hladká pasta.
- Dáme ho do uzatvárateľného pohára a uložíme do chladničky, prípadne do mrazničky.