Zdravá bezlepková sekaná pečienka

Zdravá bezlepková sekaná pečienka

Pokiaľ máte alergiu na lepok či jednoducho obmedzujete v jedle pečivo, skúste našu sekanú bez rožkov. Prisaháme, že chutí skvele aj tak :).

INGREDIENCIA

  • 500 g mletého mäsa, pol na pol hovädzie a bravčové
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica majoránky
  • 1/2 lyžice čerstvého tymiánu (cca 6 vetvičiek)
  • 1/2 hrsti hladkolistého petržlenu
  • 1 lyžička oregana
  • 1 lyžica plnotučnej alebo dijonskej horčice
  • rastlinný olej
  • 1 lyžička octu
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Nakrájame najemno cibuľku a prelisujeme cesnak.
  2. Nasekáme bylinky a pridáme do cibuľovo-cesnakovej zmesi.
  3. Do mäsovej zmesi zapracujeme dve vajcia a zmes byliniek, cesnaku a cibule.
  4. Mäsovú zmes dochutíme soľou a korením, pokvapkáme octom a podľa chuti pridáme horčicu a nakladané korenie.
  5. Zmes poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili a tiež aby sa zo sekanej vyfúkol vzduch.
  6. Vytvarujeme šišku, potrieme ju olejom a vložíme do olejom vymasteného pekáča.
  7. Sekanú pečieme na 180 stupňov asi 60 minút.
Domáce sekaná pečienka bez rožkov
zdroj: thechunkychef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.