Ideálnym múčnikom pre tých, ktorí si strážia štíhlu líniu je táto vláčna jablčná buchta s ovsenými vločkami. Nejde len o dezert, ale aj o výdatnú desiatu alebo raňajky.
Ingrediencie
- 1 hrnček hladkej múky
- 1ks vajcia
- 3/4 hrnčeka oleja
- 1 hrnček kryštálového cukru (alebo iného zladila)
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 1 hrnček ovsených vločiek
- 1 hrnček strúhaných jabĺk
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
Postup
- Najprv si predhrejte rúru na 180 °C.
- Formu vymažte maslom alebo kokosovým olejom a vysypte múkou. Alebo ju vyložte papierom na pečenie.
- Jablká nastrúhajte nahrubo.
- V mise preosejte múku, premiešajte s práškom do pečiva a so škoricou.
- V druhej mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, prilejte olej a vanilkový extrakt.
- Do tekutej zmesi postupne zamiešajte múčnu zmes. Pridajte ešte vločky a nakoniec vopred nastrúhané jabĺčka.
- Poriadne zamiešajte a vzniknuté cesto nalejte do predpripravenej formy.
- Pečte cca 30 minút dozlatista. Vychladnutý múčnik podávajte napríklad s kyslou smotanou alebo domácou šľahačkou.