Potrebujete upiecť tortu pre niekoho, koho trápi cukrovka alebo je na diéte? Táto nízkosacharidová torta ho určite poteší. Vhodný je pre kohokoľvek, kto chce maškrtiť bez výčitiek.
Ingrediencie na korpus
- 45 g kokosovej múky
- 250 g mandľovej múky
- 7 vajec
- 84 g gréckeho jogurtu
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 2/3 hrnčeka mandľového mlieka
- 100 g rozpusteného masla
- 90 g kakaového prášku
- 200 g práškového sladidla
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- štipka soli
Ingrediencie na polevu
- 200 g horkej čokolády na varenie
- 240 ml smotany na šľahanie
Postup
- Predhrejte si rúru na 180 °C. Dve tortové formy vymažte maslom a vysypte múkou. Stačí aj jedna, potom korpus len rozrežete na polovice.
- Vo veľkej mise zmiešajte všetky ingrediencie na korpus. Najlepšie pomocou kuchynského robota.
- Vzniknuté cesto nalejte do tortových foriem a pečte asi 35 minút. Skúste špajľou, či je cesto hotové. Potom nechajte úplne vychladnúť.
- V menšom hrnci zahrejte smotanu do bodu varu, potom zložte z plameňa.
- Do horúcej smotany nalámte čokoládu, ale nemiešajte. Nechajte zmes odležať aspoň 5 minút. Pokiaľ sa čokoládu nepodarí rozpustiť, pomocou ručného mixéra si poradíte.
- Nechajte pár minút chladnúť, aby bola čokoláda dobre roztierateľná.
- Medzi oba korpusy natrite časť polevy. Zvyškom potrite tortu zo všetkých strán. Navrch môžete pridať napríklad ovocie alebo nastrúhať ďalšiu čokoládu pre efekt.
- Hotovú tortu uchovávajte na chladnom mieste. Dobrú chuť.