Zdravá čokoládová torta k narodeninám

Zdravá čokoládová torta k narodeninám

Potrebujete upiecť tortu pre niekoho, koho trápi cukrovka alebo je na diéte? Táto nízkosacharidová torta ho určite poteší. Vhodný je pre kohokoľvek, kto chce maškrtiť bez výčitiek.

Ingrediencie na korpus

  • 45 g kokosovej múky
  • 250 g mandľovej múky
  • 7 vajec
  • 84 g gréckeho jogurtu
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2/3 hrnčeka mandľového mlieka
  • 100 g rozpusteného masla
  • 90 g kakaového prášku
  • 200 g práškového sladidla
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • štipka soli

Ingrediencie na polevu

  • 200 g horkej čokolády na varenie
  • 240 ml smotany na šľahanie

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180 °C. Dve tortové formy vymažte maslom a vysypte múkou. Stačí aj jedna, potom korpus len rozrežete na polovice.
  • Vo veľkej mise zmiešajte všetky ingrediencie na korpus. Najlepšie pomocou kuchynského robota.
  • Vzniknuté cesto nalejte do tortových foriem a pečte asi 35 minút. Skúste špajľou, či je cesto hotové. Potom nechajte úplne vychladnúť.
  • V menšom hrnci zahrejte smotanu do bodu varu, potom zložte z plameňa.
  • Do horúcej smotany nalámte čokoládu, ale nemiešajte. Nechajte zmes odležať aspoň 5 minút. Pokiaľ sa čokoládu nepodarí rozpustiť, pomocou ručného mixéra si poradíte.
  • Nechajte pár minút chladnúť, aby bola čokoláda dobre roztierateľná.
  • Medzi oba korpusy natrite časť polevy. Zvyškom potrite tortu zo všetkých strán. Navrch môžete pridať napríklad ovocie alebo nastrúhať ďalšiu čokoládu pre efekt.
  • Hotovú tortu uchovávajte na chladnom mieste. Dobrú chuť.
Čokoládová torta na narodeniny s ríbezľami navrchu.
Zdroj: sugarfreelondoner.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.