Tradičnými bylinkami v tejto nátierke sú petržlenová vňať, kôpor a pažítka, ale pokojne môžete pridať aj ďalšie. Čím viac byliniek, tým viac arómy aj chuti.
Ingrediencie:
- 60 g čerstvého droždia
- 1 cibuľa
- 4 vajcia
- čerstvý kôpor
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvá pažítka
- 1 PL olivového oleja
- soľ podľa chuti
Postup:
- Olúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu osmažte zľahka na olivovom oleji.
- Pridajte rozdrobené droždie a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Pridajte vajcia a soľ.
- Niekoľko minút povarte, podobne ako miešané vajíčka.
- Odstavte a do nátierky vmiešajte čerstvé nasekané bylinky, kôpor, pažítku a petržlenovú vňať.
- Nátierku pred podávaním vložte aspoň na 30 minút do chladničky.
Túto lahodnú drožďovú nátierku servírujte najlepšie na čerstvom chlebe.