Inšpirujte sa týmto zdravším variantom na bublaninu s jahodami. Obsahuje menej kalórií, ale chuťovo je skvelá.
Ingrediencie
- 300g špaldovej múky
- 100g kokosového oleja alebo BIO masla
- 150ml mlieka (sójového, mandľového alebo kokosového)
- 4 vajcia
- 150g trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 BIO prášok do pečiva
- 500g jahôd
Postup
- Oddeľte bielky od žĺtkov a vyšľahajte tuhý sneh.
- Žĺtky vyšľahajte s trstinovým cukrom do hustejšej peny.
- Potom k žĺtkom pridajte kokosový olej a premiešajte.
- S múkou zmiešajte kypriaci prášok a vanilkový cukor.
- Do žĺtkovej zmesi vmiešajte 150ml mlieka a postupne vmiešajte aj múčnu zmes.
- Nakoniec vmiešajte sneh z bielkov a vzniknuté cesto nalejte na vymastený plech.
- Navrch položte jahody a pečte pri 180 ° C po dobu 30 minút.
- Hotovú bublaninu nakrájajte a posypte práškovým cukrom.