Zdravá karfiolová ryža

Zdravá karfiolová ryža

Zelenina je veľmi vďačný druh ingrediencie na prípravu čohokoľvek, čo nás len napadne. Tento recept je veľmi rýchly, jednoduchý a chutný. Ak ste milovníkom karfiolu, určite si ho zamilujete. Ostatne neváhajte omrknúť aj recepty na cuketovú nátierku , pretože zeleniny nie je nikdy dosť.

Ingrediencie:

  • 1 veľký karfiol rozdelený na ružičky
  • 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa nakrájaná nadrobno
  • Soľ podľa chuti
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate nasekané nadrobno
  • Šťava z 1/2 chemicky neošetreného citróna

Postup:

  • Karfiol očistíme az jednotlivých ružičiek odrežeme čo najviac stoniek. Dáme do nádoby kuchynského robota a pomocou pulzného, kým nebude karfiol pripomínať kuskus.
  • Vo veľkej panvici rozohrejeme olej na stredne vysokú teplotu.
  • Akonáhle je horúci, pridáme cibuľu a za stáleho miešania restujeme cca 5 – 8 minút.
  • Keď cibuľa na okrajoch zozlatne a zmäkne, prihodíme karfiol a premiešame, aby sa všetko spojilo.
  • Pridáme asi 1 lyžičku soli a za častého miešania pokračujeme vo varení, aby karfiol zmäkol, to trvá zhruba 3 až 5 minút.
  • Odstavíme, preložíme do veľkej servírovacej misy, ozdobíme petržlenovou vňaťou, pokvapkáme citrónovou šťavou a dochutíme soľou. Podávame teplé.
Vynikajúca ryža pripravovaná z karfiolu.
Zdroj: https://foodnetwork.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.