Zelenina je veľmi vďačný druh ingrediencie na prípravu čohokoľvek, čo nás len napadne. Tento recept je veľmi rýchly, jednoduchý a chutný. Ak ste milovníkom karfiolu, určite si ho zamilujete. Ostatne neváhajte omrknúť aj recepty na cuketovú nátierku , pretože zeleniny nie je nikdy dosť.
Ingrediencie:
- 1 veľký karfiol rozdelený na ružičky
- 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 stredná cibuľa nakrájaná nadrobno
- Soľ podľa chuti
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate nasekané nadrobno
- Šťava z 1/2 chemicky neošetreného citróna
Postup:
- Karfiol očistíme az jednotlivých ružičiek odrežeme čo najviac stoniek. Dáme do nádoby kuchynského robota a pomocou pulzného, kým nebude karfiol pripomínať kuskus.
- Vo veľkej panvici rozohrejeme olej na stredne vysokú teplotu.
- Akonáhle je horúci, pridáme cibuľu a za stáleho miešania restujeme cca 5 – 8 minút.
- Keď cibuľa na okrajoch zozlatne a zmäkne, prihodíme karfiol a premiešame, aby sa všetko spojilo.
- Pridáme asi 1 lyžičku soli a za častého miešania pokračujeme vo varení, aby karfiol zmäkol, to trvá zhruba 3 až 5 minút.
- Odstavíme, preložíme do veľkej servírovacej misy, ozdobíme petržlenovou vňaťou, pokvapkáme citrónovou šťavou a dochutíme soľou. Podávame teplé.