Zdravá kelová polievka

Zdravá kelová polievka

Táto chutná a bohatá polievka je obľúbeným pokrmom nielen pre vegetariánov a vegánov. Skvele vás zahreje aj zasýti!

Ingrediencie:

  • 1/2 kelu
  • 4 šálky vývaru
  • 2 šálky vody
  • 400 g sekaných paradajok v konzerve
  • 400 g sterilizovaných bielych fazule
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 stopkaté zelery
  • 2 PL olivového oleja
  • 1/2 čajovej lyžičky chilli
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup:

  1. Vo väčšom hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.
  2. Dochuťte soľou, čiernym korením a chilli a povarte približne 5 minút domäkka.
  3. Pridajte fazuľu, prelisované strúčiky cesnaku a tymian.
  4. Premiešajte a následne prilejte vývar aj vodu.
  5. Priveďte zmes do varu a pridajte do nej nadrobno pokrájaný kel a paradajky.
  6. Poduste približne 10 minút.
  7. Pridajte do polievky čerstvo nasekanú petržlenovú vňať a prípadne dosoľte.

Polievku z kelu podávajte s čerstvým pečivom.

Kapustová polievka so zmesou zeleniny
zdroj: delish.com

Veľmi obľúbeným pokrmom z kelu sú aj placky. Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami na kelové fašírky .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.