Táto chutná a bohatá polievka je obľúbeným pokrmom nielen pre vegetariánov a vegánov. Skvele vás zahreje aj zasýti!
Ingrediencie:
- 1/2 kelu
- 4 šálky vývaru
- 2 šálky vody
- 400 g sekaných paradajok v konzerve
- 400 g sterilizovaných bielych fazule
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 stopkaté zelery
- 2 PL olivového oleja
- 1/2 čajovej lyžičky chilli
- 1 čajová lyžička tymiánu
- soľ, korenie
- čerstvá petržlenová vňať
Postup:
- Vo väčšom hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.
- Dochuťte soľou, čiernym korením a chilli a povarte približne 5 minút domäkka.
- Pridajte fazuľu, prelisované strúčiky cesnaku a tymian.
- Premiešajte a následne prilejte vývar aj vodu.
- Priveďte zmes do varu a pridajte do nej nadrobno pokrájaný kel a paradajky.
- Poduste približne 10 minút.
- Pridajte do polievky čerstvo nasekanú petržlenovú vňať a prípadne dosoľte.
Polievku z kelu podávajte s čerstvým pečivom.
Veľmi obľúbeným pokrmom z kelu sú aj placky. Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami na kelové fašírky .