Kombinácia červenej kapusty a vlašských orechov môže znieť zvláštne, ale chutí úplne jedinečne. Vyskúšajte ju prostredníctvom tohto receptu.
Ingrediencie:
- 1 stredná červená kapusta
- 1 šálka strúhanky
- 1 šálka jogurtu
- 1 šálka vlašských orechov
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 PL olivového oleja
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1/2 čajovej lyžičky muškátového orieška
- 1 čajová lyžička citrónovej kôry
- soľ, korenie
- čerstvý kôpor
Postup:
- Červenú kapustu nakrájajte na kúsky a dajte ich do kuchynského robota spoločne s citrónovou šťavou a soľou.
- Nakrájajte kapustu na malé kúsky.
- Pridajte korenie, strúhanku, olivový olej, rozdrvené strúčiky cesnaku a nasekané vlašské orechy.
- Miešajte v robote, kým sa všetko nespojí.
- Pridajte jogurt, citrónovú kôru a opäť premiešajte.
- V prípade potreby pridajte viac citrónovej šťavy alebo korenia.
- Nátierku vložte na 2-3 hodiny do chladničky.
- Pred podávaním pridajte na povrch kôpor a pokvapkajte trochou olivového oleja.
Nátierku podávajte namazanú na čerstvom pečive či so slanými tyčinkami.