Vynikajúca je tiež cibuľačka s vajcami , kam podobne ako do cesnačky, vlievame rozšľahané vajíčka. Je to rýchlo pripravená polievka z ingrediencií, ktoré máme väčšinou vždy po ruke.
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 3 malé cibule na tenké plátky
- 3 lyžičky mletého zázvoru
- 3 hrnčeky kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 3 rozšľahané vajcia
- 3 lyžice čerstvého sekaného špenátu
- šťava a kôra z jedného citróna
- soľ
- strúhaný parmezán na posypanie
Postup
- V hrnci rozohrejte oheň. Pridajte cibuľu a dôkladne premiešajte. Prikryte pokrievkou a za častého miešania nechajte cibuľku zozlatnúť.
- Pridajte vývar a zázvor. Zvýšte teplotu a priveďte do varu.
- Stlmte teplotu, jednou rukou vlejte rozšľahané vajcia a druhou rukou ich vmiešavajte do polievky. Stále miešajte, kým sa vajcia neuvarí.
- Pridajte kôru z citróna a nasekaný špenát, miešajte kým špenát nebude mať svetlo zelenú farbu. Pridajte citrónovú šťavu a soľ, podľa chuti.
- Polievka bude o to viac vynikajúca, pokiaľ ju pred servírovaním posypete strúhaným parmezánom.