Zdravá ríbezľová bublanina

Zdravá ríbezľová bublanina

Vyskúšajte túto zdravšiu alternatívu klasickej bublaniny. Navyše je bez lepku, takže ideálna pre celiakov.

Ingrediencie

  • 70g ryžovej múky
  • 50g kukuričnej múky
  • 30g pohánkovej múky
  • 100g trstinového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Štipka soli
  • Kôra z jedného BIO citróna
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 50ml kokosového tuku
  • 50ml mlieka
  • 400g ríbezlí

Postup

  • V mise zmiešajte múku, soľ a prášok do pečiva.
  • Oddeľte žĺtky a bielky. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh.
  • Trstinový cukor vyšľahajte so žĺtkami a vanilkovým extraktom do hustej peny.
  • Pridajte kôru z citróna, mlieko, olej a premiešajte. Striedavo do tejto zmesi vmiešavajte suchú zmes múky a vyšľahané bielky.
  • Cesto nalejte na plech vymastený maslom a vysypaný ryžovou múkou. Môžete použiť papier na pečenie.
  • Na cesto rozprestrite očistené a odkvapkané ríbezle.
  • Pečte pri teplote 180 ° C cca 20-25 minút.
Ríbezľová bublanina z ryžovej, pohánkovej a kukuričnej múky.
Zdroj: jarkapecie.sk

U nás nájdete nielen ríbezľovú, ale aj klasickú bublaninu s čerešňami. Vyskúšajte!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.