Vyskúšajte túto zdravšiu alternatívu klasickej bublaniny. Navyše je bez lepku, takže ideálna pre celiakov.
Ingrediencie
- 70g ryžovej múky
- 50g kukuričnej múky
- 30g pohánkovej múky
- 100g trstinového cukru
- 4 vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- Štipka soli
- Kôra z jedného BIO citróna
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 50ml kokosového tuku
- 50ml mlieka
- 400g ríbezlí
Postup
- V mise zmiešajte múku, soľ a prášok do pečiva.
- Oddeľte žĺtky a bielky. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh.
- Trstinový cukor vyšľahajte so žĺtkami a vanilkovým extraktom do hustej peny.
- Pridajte kôru z citróna, mlieko, olej a premiešajte. Striedavo do tejto zmesi vmiešavajte suchú zmes múky a vyšľahané bielky.
- Cesto nalejte na plech vymastený maslom a vysypaný ryžovou múkou. Môžete použiť papier na pečenie.
- Na cesto rozprestrite očistené a odkvapkané ríbezle.
- Pečte pri teplote 180 ° C cca 20-25 minút.
U nás nájdete nielen ríbezľovú, ale aj klasickú bublaninu s čerešňami. Vyskúšajte!