Skip to content
Ingrediencie:
- 250 g ovsených vločiek
- 300 g bieleho jogurtu
- 1-2 lyžice tekutého medu alebo iného sladidla
- voda podľa potreby
- slivky
Postup:
- Zmiešame vločky, jogurt a sladidlo. Vzniknutú zmes rozdelíme na dve polovice.
- Prvú polovicu rozprestrieme na papier na pečenie.
- Poukladáme rozpolenými slivkami. Okrem tvarohu je pod slivky vynikajúci sparený a ochutený mak, ale nie je to nutné.
- Slivky pokryjeme druhou polovicou cesta.
- Pečieme na 180 stupňov zhruba 30 až 40 minút.
INGREDIENCIA
- 1 lístkové cesto
- 100 g tvrdého syra
- soľ, rasca
- malá cibuľka nakrájaná nadrobno
- 3 strúčiky rozotreného cesnaku
- sezamové semienka
- špenátový pretlak
- vajcia na potretie
POSTUP
- Rozvaľkáme si cesto a prenesieme na plech.
- Medzitým si uvaríme špenát podľa zvyku, pridáme cesnak a cibuľu.
- Špenát rovnomerne nanášame na lístkové cesto.
- Potom ho pokryjeme syrom.
- Nakoniec závin opatrne zabalíme, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou a sezamovým semienkom.
- Pečieme pri 220 ° C do ružova.