Špargľová polievka z čerstvej špargle je výborným zdrojom vitamínov a živín, ak namiesto tučnej smotany pridáte grécky jogurt zaistíte si slušnú porciu bielkovín a pritom budete mať na tanieri skvele zdravé jedlo.
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 pór
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 1 l zeleninového vývaru
- 0,5 kg zelenej špargle bez zdrevnatených koncov
- soľ
- korenie
- 4 lyžice gréckeho jogurtu
- čerstvá bazalka
Postup
- Pór a špargľu nakrájajte na centimetrové kúsky.
- Zemiaky umyte, olúpte a nakrájajte na kocky.
- Vo väčšom hrnci rozpáľte olej, pridajte prask a cesnak a orestujte.
- Zalejte vývarom, pridajte zemiaky a priveďte do varu. Varte 10 – 15 minút.
- Pridajte špargľu a varte ešte 5 minút.
- Odstavte z platne a rozmixujte polievku do hladka tyčovým mixérom.
- Dochuťte soľou, čiernym korením, čerstvou bazalkou a prehrejte.
- Servírujte ozdobené lyžicou gréckeho jogurtu.