Zdravá torta z brokolice a kozím syrom

Zdravá torta z brokolice a kozím syrom

Toto elegantné a zdravé suflé z brokolice a kozieho syra ohromí vašu rodinu a priateľov. Táto slaná dobrota sa prekvapivo ľahko vyrába – jediným háčikom je, ho naservírovať skôr než sa stihne vyfúknuť. Skúste ho servírovať spoločne s jedným z týchto šalátov z feniklu !

Čo budeme potrebovať

  1. 325 g najemno nakrájaných ružičiek brokolice
  2. Lyžica masla
  3. Lyžica extra panenského olivového oleja
  4. 2 lyžice hladkej múky
  5. 300 ml mlieka
  6. Lyžička dijonskej horčice
  7. ¼ lyžičky sušeného rozmarínu
  8. ¼ lyžičky soli
  9. 125 g rozdrobeného kozieho syra
  10. 5 bielkov
  11. 3 žĺtky
  12. Lyžička majonézy

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov
  2. Maslom vymažeme štyri formičky na suflé alebo použijeme sprej na varenie
  3. Formičky rozložíme na plech na pečenie
  4. Brokolicu vložíme do strednej misky vhodnej do mikrovlnnej rúry
  5. Zakryjeme jej potravinárskou fóliou a vložíme ju na 1 až 2 minúty do mikrovlnnej rúry, pokiaľ nebude brokolica mäkká, ale stále chrumkavá
  6. Vo veľkom hrnci na stredne vysokú teplotu si rozpustíme maslo a olej
  7. Vmiešame múku a za stáleho šľahania varíme ďalšiu 1 minútu
  8. Podľa potreby upravíme teplotu, aby zmes príliš nestmavla (mala by mať farbu karamelu)
  9. Pridáme mlieko, horčicu, rozmarín a soľ a za stáleho šľahania varíme do zhustnutia 1 až 2 minúty
  10. Hrniec odstránime z platne a ihneď zašľaháme kozí syr a 3 žĺtky a miešame, kým sa všetko dobre nespojí
  11. Cesto na suflé prenesieme do veľkej misy
  12. Bielky ušľaháme v strednej mise elektrickým šľahačom na vysokú rýchlosť, kým sa nevytvoria mäkké snehové vrcholy
  13. Pridáme majonézu a šľaháme, kým sa nevytvoria tuhé špičky
  14. Pomocou gumovej stierky jemne vmiešame polovicu ušľahaných bielkov do cesta
  15. Jemne vmiešame zvyšné bielky a odloženú brokolicu
  16. Miešame tak dlho, pokiaľ nezmiznú biele prúžky z bielkov
  17. Cesto prelejeme do pripravených misiek na suflé
  18. Suflé vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút do nafúknutia, tak aby boli pevné na dotyk
  19. Ihneď podávame
najlepší slaný recept na suflé z brokolice a kozieho syra zapečený vo formičke.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.