A je tu zdravá verzia tejto tortičky. Čo znamená, že si môžete pokojne zahrešiť bez toho, aby ste výrazne porušili svoju diétu a pracne zhodené kilá.
Čo budeme potrebovať
- 230 g grahamových sušienok
- 200 g masla (rozpusteného)
- 340 g odtučnenej ricotty
- 230 g smotanového syra
- 200 g cukru
- Citrónovú kôru
- 3 vajcia
- 450 g mrazených čučoriedok
Postup
- Rúru si predhrejeme na 170 stupňov
- Krekry rozomelieme na prášok
- Pridáme rozpustené maslo a premiešame
- Grahamavú zmes nasypeme na dno formy a vtlačíme do nej zmes
- Formu s krustou vložíme do rúry a pečieme približne 15 minút
- Krusta musí mať zlatistú farbu, potom vyberieme a necháme vychladnúť
- Potom obalíme formu alobalom, aby bola vrstva nepriepustná
- Na náplň necháme odkvapkať ricottu
- Pridáme smotanový syr, 150 g cukru a citrónovú kôru a všetko zmiešame
- Pridáme vajcia a miešame kým sa všetky ingrediencie nespoja
- Krém nalejeme na pripravený korpus
- Obalenú formu s krémom vložíme do vysokého plechu a do jeho polovice nalejeme horúcu vodu
- Tortu pečieme asi hodinu, kým nezozlátne
- Hotovú tortu necháme odpočívať aspoň 4 hodiny
- Medzitým si pripravíme čučoriedkovú omáčku
- Do hrnca vložíme čučoriedky, citrónovú šťavu a zvyšok cukru
- Varíme 5 – 7 minút, kým zmes nezačne mať konzistenciu sirupu
- Kúsky torty podávame preliate čučoriedkovou omáčkou