Zdravá tvarohová torta

Zdravá tvarohová torta

A je tu zdravá verzia tejto tortičky. Čo znamená, že si môžete pokojne zahrešiť bez toho, aby ste výrazne porušili svoju diétu a pracne zhodené kilá.

Čo budeme potrebovať

  1. 230 g grahamových sušienok
  2. 200 g masla (rozpusteného)
  3. 340 g odtučnenej ricotty
  4. 230 g smotanového syra
  5. 200 g cukru
  6. Citrónovú kôru
  7. 3 vajcia
  8. 450 g mrazených čučoriedok

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov
  2. Krekry rozomelieme na prášok
  3. Pridáme rozpustené maslo a premiešame
  4. Grahamavú zmes nasypeme na dno formy a vtlačíme do nej zmes
  5. Formu s krustou vložíme do rúry a pečieme približne 15 minút
  6. Krusta musí mať zlatistú farbu, potom vyberieme a necháme vychladnúť
  7. Potom obalíme formu alobalom, aby bola vrstva nepriepustná
  8. Na náplň necháme odkvapkať ricottu
  9. Pridáme smotanový syr, 150 g cukru a citrónovú kôru a všetko zmiešame
  10. Pridáme vajcia a miešame kým sa všetky ingrediencie nespoja
  11. Krém nalejeme na pripravený korpus
  12. Obalenú formu s krémom vložíme do vysokého plechu a do jeho polovice nalejeme horúcu vodu
  13. Tortu pečieme asi hodinu, kým nezozlátne
  14. Hotovú tortu necháme odpočívať aspoň 4 hodiny
  15. Medzitým si pripravíme čučoriedkovú omáčku
  16. Do hrnca vložíme čučoriedky, citrónovú šťavu a zvyšok cukru
  17. Varíme 5 – 7 minút, kým zmes nezačne mať konzistenciu sirupu
  18. Kúsky torty podávame preliate čučoriedkovou omáčkou
Zdravá torta s čučoriedkovou polevou.
Zdroj: chipmonkbaking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.