Zdravé banánové muffiny zo špaldovej múky

Zdravé banánové muffiny zo špaldovej múky

Tieto muffiny z banánov a špaldovej múky sú nielen zdravé, ale aj chutné. Sú ideálne ako raňajky či desiata na cesty. Špaldová múka je navyše lepšie stráviteľná ako pšeničná a je vysoko výživná, takže tým vašim deťom iba prospejete.

Čo budete potrebovať

  • 1 a ½ šálky špaldovej múky
  • 1 šálka mandľovej múčky
  • ½ šálky trstinového cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžičky tekvicového korenia
  • 2 veľké vajcia
  • 1 téglik bieleho nesladeného jogurtu
  • ⅔ šálky extra panenského olivového oleja
  • 2 roztlačené zrelé banány

Postup

  • Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia.
  • Formu na muffiny buď vymažte maslom či olivovým olejom, alebo vyložte formu papierovými košíčkami na muffiny.
  • Do veľkej misy preosejte špaldovú múku, tekvicové korenie a prášok do pečiva.
  • Pridajte mandľovú múku a trstinový cukor a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • V stredne veľkej mise prešľahajte roztlačený banán, olej, jogurt a vajcia.
  • Uprostred suchých ingrediencií urobte jamku a nalejte do nej vaječnú zmes.
  • Miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Zmes naložte do formy alebo košíčkov a vložte do rúry.
  • Pečte 30–35 minút, alebo pokiaľ špajľa nevyjde po zasunutí do stredu muffinu čistá.
  • Vyberte muffiny z rúry a nechajte 5 minút vychladnúť vo forme, než ich prenesiete na rošt, aby úplne vychladli.
  • Užite si to!
Muffiny z banánov a špaldovej múky.
www.ournourishingtable.com

Máme pre vás aj ďalšie skvelé recepty na bezlepkové buchty , ktoré ocenia nielen celiáciu.
Vyskúšajte bábovku s pomarančovou polevou, rezy z cukiet a čokolády a mnohé ďalšie.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.