Tieto muffiny z banánov a špaldovej múky sú nielen zdravé, ale aj chutné. Sú ideálne ako raňajky či desiata na cesty. Špaldová múka je navyše lepšie stráviteľná ako pšeničná a je vysoko výživná, takže tým vašim deťom iba prospejete.
Čo budete potrebovať
- 1 a ½ šálky špaldovej múky
- 1 šálka mandľovej múčky
- ½ šálky trstinového cukru
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 2 lyžičky tekvicového korenia
- 2 veľké vajcia
- 1 téglik bieleho nesladeného jogurtu
- ⅔ šálky extra panenského olivového oleja
- 2 roztlačené zrelé banány
Postup
- Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia.
- Formu na muffiny buď vymažte maslom či olivovým olejom, alebo vyložte formu papierovými košíčkami na muffiny.
- Do veľkej misy preosejte špaldovú múku, tekvicové korenie a prášok do pečiva.
- Pridajte mandľovú múku a trstinový cukor a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- V stredne veľkej mise prešľahajte roztlačený banán, olej, jogurt a vajcia.
- Uprostred suchých ingrediencií urobte jamku a nalejte do nej vaječnú zmes.
- Miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Zmes naložte do formy alebo košíčkov a vložte do rúry.
- Pečte 30–35 minút, alebo pokiaľ špajľa nevyjde po zasunutí do stredu muffinu čistá.
- Vyberte muffiny z rúry a nechajte 5 minút vychladnúť vo forme, než ich prenesiete na rošt, aby úplne vychladli.
- Užite si to!
Máme pre vás aj ďalšie skvelé recepty na bezlepkové buchty , ktoré ocenia nielen celiáciu.
Vyskúšajte bábovku s pomarančovou polevou, rezy z cukiet a čokolády a mnohé ďalšie.