Zdravé francúzske zemiaky bez mäsa

Zdravé francúzske zemiaky bez mäsa

Poďme si posvietiť aj na odľahčenú variantu bez mäsa, ktorú ocenia nielen vegetariáni. Práve nakrájaný pór dodá pokrmu „zelenšiu farbičku“ a mlieko nahradíme kyslou smotanou.

Ingrediencie

  • 6 veľkých zemiakov
  • 4 vajcia na uvarenie
  • 1 menší pór nakrájaný na kolieska
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a korenie
  • 1 téglik kyslej smotany
  • 1 vajce na poliatie
  • 1 nakrájaná cibuľa

Postup

  • Predhrejte rúru na 190°C.
  • Umyté zemiaky v šupke dajte do hrnca a zalejte studenou vodou.
  • Osoľte a varte asi 20 minút. Potom ich nechajte vychladnúť, olúpte a nakrájajte na plátky alebo pretlačte krájačom.
  • Uvarte 4 vajcia natvrdo a pretlačte krájačom na vajcia.
  • Pekáč vymažte olejom, rozprestrite nakrájanú cibuľu a začnite vrstviť – 1 vrstvu zemiakov (každú túto vrstvu osoľte a okoreňte), 1 vrstvu vajec a 1 vrstvu póru.
  • V miske rozšľahajte vajcia a vmiešajte kyslú smotanu.
  • Zemiaky zalejte zmesou vajec a smotany, vložte do rúry a pečte dozlatista asi 20-30 minút.
Odľahčené zemiaky po francúzsky
Zdroj: biteitquick.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.