Zdravé hubové rizoto

Zdravé hubové rizoto

Vyskúšajte o niečo zdravší recept s hnedou ryžou. Hnedú ryžu zakúpite v obchodoch so zdravou výživou. Víno do receptu nemusíte zaradiť.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná najemno
  • 2 strúčiky cesnaku, drvené
  • 1l zeleninového vývaru
  • 1,5 hrnčeka hnedej arborio/hnedozrnnej ryže
  • 150g čerstvých húb či šampiňónov
  • 1 hrnček nastrúhaného parmezánu
  • 1/2 hrnčeka bieleho vína (nemusí byť)
  • 25g masla
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletého korenia
  • 4 vetvičky čerstvého oregana, listy otrhané

Postup

  • Na panvici zohrejte 2 lyžice olivového oleja, orestujte cibuľku. Po 2 minútach pridajte drvený cesnak a huby, osoľte a restujte cca 5 minút, aby huby pustili chuť.
  • Pridajte ryžu, restujte ju cca 2 minúty a potom prilejte víno a priveďte ho do varu.
  • Potom, čo sa varí, prilejte vývar po jednej naberačke, pričom vždy vyčkajte až sa naberačka vstrebe. Takto variť by sa malo po dobu 20-25 minút, kým ryža nevstrebe všetku tekutinu.
  • V prípade potreby prilejte viac vývaru, aby rizoto bolo krémové a nie suché.
  • Nakoniec vmiešajte maslo, parmezán a korenie. Všetko premiešajte, podľa chuti dosoľte či okoreňte a podávajte posypané oreganom.
Hnedá ryža s čerstvými hubami a oreganom.
Zdroj: cookieandkate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.