Jedlá plné nutričných hodnôt sú pre tento typ varu samozrejmosťou. A nielen to, zachováva aj chute a špecifické vône. Tu sú 3 recepty na prípravu zdravých jedál z mäsa. Inšpirujte sa!
Pečená hus na cesnaku
Hľadáte tipy, ako si pripraviť úžasnú hus? Pomaly pečená hus chutí naozaj náramne. Mäso je krásne krehké a šťavnaté. Na niektoré veci sa naozaj nemá ponáhľať.
In grediencia:
- 2 lyžice masla
- 1 strúčik cesnaku
- 1 malá cibuľa
- 1 husí prsník
- 1 a ½ lyžice wolcestrovej omáčky
- 2 hrnčeky kuracieho vývaru
Postup:
- Maslo si rozohrejte, pridajte na kocky nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a chvíľu restujte.
- Pridajte hus a nechajte ju zatiahnuť z oboch strán.
- Všetko premiestnite do pomalého hrnca, podlejte vývarom, worcestrom a pečte na vyšší stupeň asi 6-8 hodín.