Mäkučké a nadýchané lievančeky z cmaru sú zdravé, nízkosacharidové a bez lepku a sú tak perfektné raňajkami pre celú rodinu.
Ingrediencie
- 2 vajcia
- 1/4 hrnčeka mlieka podľa výberu
- 1 lyžička jablčného octu
- 3/4 šálky mandľovej múky
- 1/4 šálky tapiokovej múky
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 štipka morskej soli
- 2-3 lyžice kokosového cukru (voliteľne)
Postup
- V malej miske zmiešame mlieko a jablkový ocot.
- Necháme odležať aspoň 5 minút.
- Do stredne veľkej misy pridáme vajcia a cmar.
- Potom pridáme mandľovú múku, tapiokovú múku, jedlú sódu, štipku soli, kokosový cukor (voliteľne).
- Šľaháme, kým sa všetko dobre nespojí.
- Pred smažením necháme cesto asi 5 minút odležať.
- Zahrejeme nepriľnavú panvicu alebo gril na strednú teplotu.
- Pomocou lyžice alebo naberačky nalejeme cesto na panvicu.
- Keď vonkajší okraj začne hnednúť a budú sa na ňom tvoriť bublinky, opatrne lívanec otočte a smažte ďalšiu minútu alebo 2.
- Podávajte s ovocím, orechovým maslom, javorovým sirupom alebo akýmkoľvek vašim obľúbeným toppingom.