Máte radi sladké raňajky? Skúste túto zdravšiu alternatívu obľúbeného pokrmu, na ktoré si určite pochutnáte.
Ingrediencie:
- 2 zrelé banány (najlepšie, keď majú veľa hnedých škvŕn)
- 1 a 1/2 šálky ovsených vločiek
- 2 vajcia
- 1/2 šálky nesladeného mandľového mlieka
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- olivový olej
Postup:
- Všetky ingrediencie, teda ovsené vločky, banány, mlieko, vajcia, prášok do pečiva a korenia, vložte do mixéra a mixujte na najvyšší výkon, pokiaľ nebude zmes úplne hladká.
- Lívanečníkovú panvicu zľahka vymažte olivovým olejom a rozohrejte.
- Akonáhle je panvica rozpálená, pridajte cesto a smažte približne 2-3 minúty, kým sa lievance mierne nenafúknu a na okrajoch sa neobjaví niekoľko bubliniek.
- Lievance obráťte a smažte, kým nie sú aj z druhej strany zlatisto hnedé.
- Postup opakujte aj so zvyšným cestom.
- Hotové lievance môžete ozdobiť čerstvým ovocím, orieškami či javorovým sirupom.
Recepty na ovsené vločky v podobe lievancov nie sú jedinou možnosťou pre zdravé ovsené raňajky. Inšpirujte sa aj receptami na chutné ovsené kaše .