Zdravé lososové fašírky

Zdravé lososové fašírky

Tieto nízkokalorické fašírky z lososa a zemiakov sú dochutené červeným čili, limetkou a zázvorom, čo z nich vytvára úplnú delikatesu! Servírujte ich s prúžkami mrkvy a uhoriek ako výživnú a zdravú večeru.

Ingrediencie

  • 600 g múčných zemiakov, olúpaných a nakrájaných na 2 cm kocky
  • 3 filety z lososa 3 (cca 360 g)
  • 2 jarné cibuľky 2, okrájané a nakrájané nadrobno
  • 1 červená chilli paprička, nakrájaná nadrobno
  • šťava a kôra z 1 limetky plus plátky limetky na podávanie
  • 1 lyžička strúhaného zázvoru
  • 4 polievkové lyžice koriandra, nahrubo nasekaného
  • 2 polievkové lyžice cícerovej múky
  • 2 polievkové lyžice repkového oleja
  • ½ lyžice medu
  • ½ lyžičky ryžového vínneho octu
  • 1 lyžička pražených sezamových semienok
  • 4 mrkvy, olúpané a nakrájané na stuhy
  • 1 uhorka, rozpolená, orezaná a nakrájaná na stužky

Postup

  1. Priveďte vodu v hrnci do varu a pridajte zemiaky.
  2. Znížte teplotu a navrch dajte kovový sitko.
  3. Filety lososa okoreňte a dajte do sitka.
  4. Prikryte pokrievkou a nechajte rybu v pare a zemiaky dusiť.
  5. Oboje by malo trvať 10 minút – pokiaľ ryba potrebuje viac času, dajte filetom ďalšie 2 minúty, ale vyberte zemiaky, aby sa neprevarili.
  6. Zemiaky dobre sceďte a nechajte mierne vychladnúť.
  7. Preložte do veľkej misy a pridajte jarnú cibuľku, chilli, limetkovú kôru, zázvor a polovicu koriandra.
  8. Roztlačte dohromady a dobre okoreňte.
  9. Filety lososa zbavte kože, nahrubo ho postrúhajte a vmiešajte do zemiakovej zmesi.
  10. Rozdeľte na osem častí az každej časti vytvarujte guľu, ktorú ľahko sploštite, aby ste získali osem placiek.
  11. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte 15 minút chladiť, potom poprášte cícerovou múkou.
  12. Polovicu oleja rozohrejte vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote.
  13. Akonáhle je horúci, pridajte do panvice štyri rybie fašírky.
  14. Vymažte 3–4 minúty alebo dozlatista na spodných stranách, potom každý karbonátok opatrne otočte a smažte ďalšie 3–4 minúty, kým nebudú rovnomerne zlatisté.
  15. Preložte na plech vyložený kuchynským papierom a opakujte so zvyšným olejom a rybími fašírkami.
  16. Medzitým dajte do veľkej misy limetkovú šťavu, med, ocot a sezamové semienka a prešľahajte.
  17. Pridajte mrkva a uhorku a premiešajte.
  18. Pridajte zvyšný koriander, zľahka okoreňte a na záver premiešajte.
  19. Akonáhle sú rybie karbonátky hotové, podávajte ich so šalátom z mrkvy a uhorky as klinmi limetky na vytlačenie.
Karbonátky z lososa a zemiakov servírované na tanieriku s čerstvými bylinkami.
www.olivemagazine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.