Aj obľúbené medové perníčky sa dajú pripraviť v zdravšom variante s celozrnnou múkou a kokosovým cukrom.
Ingrediencie:
- 3 šálky celozrnnej múky
- 1/2 šálky rozpusteného kokosového oleja
- 1/2 šálky medu
- 1/4 šálky kokosového cukru
- 1 vajce
- 2 čajové lyžičky mletého zázvoru
- 2 čajové lyžičky mletej škorice
- 3/4 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletého klinčeka
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 1/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva
Postup:
- V mise zmiešajte múku, zázvor, škoricu, soľ, klinčeky, sódu a prášok do pečiva.
- V malej mise zmiešajte kokosový olej a med, kým sa nespoja.
- Pridajte kokosový cukor a miešajte, kým sa všetko nespojí, potom pridajte vajcia.
- Tekutú zmes vlejte do suchej a vypracujte v cesto.
- Vypracované cesto potom zabaľte do potravinovej fólie a dajte na hodinu do chladničky.
- Predhrejte rúru na 160°C a plechy vyložte papierom na pečenie.
- Cesto rozvaľkajte a pomocou vykrajovačov vykrájajte požadované tvary perníčkov.
- Toto fit vianočné pečivo pečte približne 8-11 minút, v závislosti na hrúbke perníčkov.