Niekedy sa môže stať, že človeka prepadne chuť na niečo dobré, sladučké, ale zároveň v trochu zdravšom variante. To presne spĺňa tento vynikajúci recept, ktorý pohladí vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie:
- 1 hrnček vykôstkovaných datlí
- 1 a 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
- 3 polievkové lyžice medu
- 2 lyžice kokosového oleja
- 2 lyžice kokosovej múky
- 1 – 2 hrsti sušených brusníc, mandlí a tekvicových semienok (možno použiť aj slnečnicové semienka, hrozienka, vlašské orechy, ľanové semienko alebo čokoľvek iné)
Postup:
- Datle zalejeme vriacou vodou a necháme aspoň pol hodiny odstáť.
- Potom ich preložíme do nádoby kuchynského robota a rozmixujeme aj s vodou, v ktorej sme ich mali namočené.
- Prisypeme ovsené vločky, kokosovú múčku, sušené brusnice, mandle aj semienka.
- Prilejeme rozpustený kokosový olej s medom a všetko dôkladne premiešame.
- Hmota by mala byť hustá a lepivá.
- Odoberáme kusy hmoty a tvarujeme z nej guličky (môžete si pomôcť lyžičkou na zmrzlinu)
- Necháme pár hodín oddýchnuť v chladničke a môžeme servírovať.