Tieto zdravšie špaldové veľkonočné perníčky sú pre tých, ktorí chcú maškrtiť zdravšou cestou. Výsledok je skutočne chutný!
Ingrediencie
- 380g špaldovej múky
- 130g cukru
- 3 lyžice medu
- 1 lyžička jedlej sódy
- 60g rozpusteného masla
- 2ks vajec
- 1 lyžica perníkového korenia
- 1 lyžica holandského kakaa
- 50ml mlieka
Postup
- Najprv zmiešajte v mise múku so sódou, cukrom, perníkovým korením a kakaom.
- Vo vedľajšej mise vyšľahajte maslo, med a vajcia.
- Sypké suroviny postupne prisypávajte do maslovej zmesi a nakoniec pridajte mlieko, pokiaľ je cesto drobivé.
- Rukami vypracujte hladké cesto a zabaľte ho do potravinárskej fólie. Dajte chladiť aspoň na hodinu do chladničky.
- Odpočaté cesto vyvaľkajte na plát tenký 3-4 mm a vykrajujte ľubovoľné tvary.
- Vykrájané tvary položte na plech s papierom na pečenie a pečte pri 180 ° C po dobu 5-8 minút do zlatista.
- Upečené a vychladnuté perníčky potom ozdobte podľa svojich preferencií.
Čo by to bolo za Veľkú noc bez po domácky upečeného baránka ? Vyberte si z 8 variantov!