Tento recept na rýchle raňajky je ideálny, keď ráno nestíhate, nemáte chuť do jedla alebo si radi prispíte. Zabaľte si lahodné burrito s morčacím mäsom so sebou do krabičky už deň vopred.
Čo budeme potrebovať
- 250 g sladkých zemiakov, nakrájané na malé kúsky
- 250 g žltej cibule, olúpaná a nakrájaná na malé kúsky
- 1 červená paprika, zbavená semienok a nakrájaná na kocky
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1/2 lyžičky soľ
- 2 jalapeno, nahrubo nasekaná
- 500 g chudé morčacie klobásy
- 200 g syra, kozieho syra alebo ostrého čedaru
- 6 veľkých vajec
- 90 ml mlieka
- soľ a korenie na dochutenie
- celozrnné tortilly
Postup
- Predhrejte si rúru na 200°.
- Sladké zemiaky, cibuľu a papriku rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Zeleninu zmiešajte s olivovým olejom, soľou a chipotle práškom.
- Pečte na 200 ° 35 minút.
- Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote pečte jalapeno asi 1 minútu.
- Pridajte klobásu a varte ďalších 5-7 minút, kým sa neprepečie.
- Medzitým v samostatnej nepriľnavej panvici uvarte na miernu teplotu vajcia, mlieko a štipku soli a korenia za stáleho miešania.
- Ak chcete zostaviť burrito, naplňte každú tortillu vajcom, pečenou zeleninou, morčacou klobásou a obľúbeným syrom.
- Okraje tortilly zatočte smerom k stredu a zrolujte do burrita.
- Burrita zabaľte do alobalu a zabaľte do vzduchotesnej nádoby.
Na raňajky podávame teplé alebo studené nápoje. Môže to byť čerstvý džús, čaj bylinný alebo ovocný, teplé mlieko, kakao, biela káva alebo nápoje z kávovín.
Kávové nápoje si môžete jednoducho pripraviť aj v kávovare Dolce Gusto . A to v teplom aj studenom variante.