Zdravé rožky z kokosovej múky

Zdravé rožky z kokosovej múky

Vyskúšajte túto zdravšiu alternatívu vianočných rožkov. Chuťovo božské a rozpadajúce sa kokosové pečivo.

Ingrediencie

  • 200g mandľovej múky (alebo najemno namletých mandlí)
  • 40g kokosovej múky
  • 100g zmäknutého tuku (napr. Hera)
  • 2 vajcia
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 30g práškového cukru + na obaľovanie
  • Štipka soli
  • 1/4 lyžičky vanilkového extraktu
  • Kôra z bio citróna

Postup

  • V mise zmiešajte všetky suché suroviny. Potom pridajte vajcia, vareškou premiešajte a pridajte zmäknutý tuk nakrájaný na menšie kúsky.
  • Rukami vytvoríte hladké jednotvárne cesto. Vytvorte guľu, ktorá trochu lepí a dajte na 2-3 hodiny do chladničky.
  • Stuhnuté cesto potom rozdeľte na 4 diely. Z každého dielu odlupujte kusy cesta, z ktorých vytvarujete guľôčku, tú rozvaľkáte na valček a na plechu zahnete okraje do tvaru rožkov.
  • Ak máte cesto príliš drobivé, pridajte navyše žĺtok. Pokiaľ je naopak príliš mokré, pridajte viac kokosovej múky.
  • Pečte na 160 ° C približne 10-12 minút, podľa druhu rúry a hrúbke rožkov. Hlavne rožteky strážte.
  • Pečieme na 160 stupňov cca 12 minút. Rožky strážte, záleží na ich veľkosti – podľa toho prispôsobte dĺžku pečenia.
  • Ešte teplé rožteky obaľujte v práškovom cukre.
  • Hotové rožteky môžete máčať v čokoláde alebo ich urobiť tenšie a zlepovať marmeládou či krémom.
Vanilkové rožteky s kokosom obaľované v práškovom cukre.
Zdroj: foodtempel.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.