Vyskúšajte túto zdravšiu alternatívu vianočných rožkov. Chuťovo božské a rozpadajúce sa kokosové pečivo.
Ingrediencie
- 200g mandľovej múky (alebo najemno namletých mandlí)
- 40g kokosovej múky
- 100g zmäknutého tuku (napr. Hera)
- 2 vajcia
- 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
- 30g práškového cukru + na obaľovanie
- Štipka soli
- 1/4 lyžičky vanilkového extraktu
- Kôra z bio citróna
Postup
- V mise zmiešajte všetky suché suroviny. Potom pridajte vajcia, vareškou premiešajte a pridajte zmäknutý tuk nakrájaný na menšie kúsky.
- Rukami vytvoríte hladké jednotvárne cesto. Vytvorte guľu, ktorá trochu lepí a dajte na 2-3 hodiny do chladničky.
- Stuhnuté cesto potom rozdeľte na 4 diely. Z každého dielu odlupujte kusy cesta, z ktorých vytvarujete guľôčku, tú rozvaľkáte na valček a na plechu zahnete okraje do tvaru rožkov.
- Ak máte cesto príliš drobivé, pridajte navyše žĺtok. Pokiaľ je naopak príliš mokré, pridajte viac kokosovej múky.
- Pečte na 160 ° C približne 10-12 minút, podľa druhu rúry a hrúbke rožkov. Hlavne rožteky strážte.
- Pečieme na 160 stupňov cca 12 minút. Rožky strážte, záleží na ich veľkosti – podľa toho prispôsobte dĺžku pečenia.
- Ešte teplé rožteky obaľujte v práškovom cukre.
- Hotové rožteky môžete máčať v čokoláde alebo ich urobiť tenšie a zlepovať marmeládou či krémom.